Hozzávalók:
30 dkg. liszt,
15 dkg. vaj,
½ teáskanál só,
3 evőkanál cukor
80 ml hideg tej vagy víz.
Töltelék:
1 csomag vaníliás pudingpor
1 üveg körtebefőtt
kevés morzsa a tésztára
1 tojás a lekenéshez.
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk. Belekeverjük a sót, a cukrot és a kockára vágott vajat. Amikor már morzsásra kevertük, akkor hozzáadjuk a 80 ml tejet és simára dolgozzuk. Fóliába csomagolva 2-3 órát hűtőben pihentetjük.
Közben a körtebefőtt levével megfőzzük a pudingot. Amikor elkészült, akkor belekeverjük a körtebefőttet.
Amikor a tésztát elővesszük a hűtőből 5-10 percig pihentessük, majd egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a maradékot kör alakúra kinyújtjuk és kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű piteformát. A tésztát villával megszurkáljuk, megszórjuk kevés morzsával, majd ráöntjük a pudinggal elkevert körtét és egyenletesen kitöltjük a belsejét.
A maradék tésztát kinyújtjuk és körte- illetve levélformákat szúrunk ki és ezzel díszítjük a süteményt. A díszítést lekenjük felvert tojással.
180 fokos sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat kívánok.
(Melegítsük elő a sütőt 180-190°C-ra és kenjünk meg egy tavaszi tekercset egy kis vajjal). 1. Kezdetben habosra keverjük a vaníliás cukrot a vajjal, a cukorral és egy kis sóval. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbegrízt hidegen bekeverjük a többi hozzávalóval, és félretesszük. Az őszibarack 3/4-ét meghámozzuk, feldaraboljuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. (Ha savan...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat, a cukrot és a tojásokat habosra keverem - közben a csokoládét gőz fölött megolvasztom, majd a vajas keverékhez adom. Belevegyítem a fahéjat, a tejet és a vaníliás cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű