A kb 2 kg - os malachúst jól befűszerezed, sóval, majoránnával, bőrét bevagdosod és tepsibe fekteted. Ízlés szerint tegyél mellé félbevágott vöröshagymát, fokhagymát, rozmaring ágat, zsályát!
Önts rá fél üveg sört, Kb. 2 - 2,5 - óráig süsd és közben szalonnazsírral elkevert sörrel kenegesd!
Közben készítsd el a káposztát!
A savanyú káposztát mosd meg és vagdosd át!
Kolozsvári szalonnát a zsírjára süsd meg, tedd rá a káposztára, és öntsd fel sörrel! Ízesítsd kevés köménnyel, sóval és borssal!
Hozzá esetleg mustáros lencsefőzeléket.
Először a golyókat állítjuk össze. A darált húst egy tálba rakjuk és hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a zsemlemorzsát. Jól összedolgozzuk és egész apró golyókat formázunk. A vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket besózzuk és jól beborsozzuk. Serpenyőben egy-két evőkanál olajat melegítünk, majd a szeleteket hirtelen kisütjük. Miután kisütöttük a húst a serpenyőbe borítjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tarját másfél cm-es darabokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk. Egy tepsit zsírral kikenünk, majd belefektetjük a húsokat és ráöntjük a vizet. Alufóliával lefedve 220 fokon kb 1 ór...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű20 percig hűtőben tartjuk , majd panírozzuk, 2 tojás , liszt , zsemlemorzsával.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű