50 dkg darált keksz,
4 ek. kakaópor,
25 dkg margarin,
20 dkg cukor,
2 dl tej,
1/2 dl rum,
2 ek. olaj,
20 dkg étcsokoládé
A margarint, cukrot, tejet összeolvasztjuk. A tűzről levéve a rumot is hozzáadjuk. A kakaóporral elkevert kekszre öntjük és jól összedolgozzuk. Szögletes formába nyomkodjuk. A csokit vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal és rácsorgatjuk a kekszes alapra. Jól behűtjük, hogy a cukor és a margarin megdermedjen. Hosszúkás formára szeleteljük.
A pitéhez az almákat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük lábosba, szórjuk meg fahéjjal, adjuk hozzá a citromlevet, kevés mézet és kezdjük főzni. Amikor az alma kezd üv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és a felvert habot. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, megsütjük. Ha kész, ned...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KözepesA Ramát és a porcukrot habosra keverni. Hozzáadni a darált diót és a sütőporos lisztet, végül a keményre vert tojáshabot. Közepes tepsiben (20× 30 cm)kb.10 percig sütni. Második...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű