50 dkg darált keksz,
4 ek. kakaópor,
25 dkg margarin,
20 dkg cukor,
2 dl tej,
1/2 dl rum,
2 ek. olaj,
20 dkg étcsokoládé
A margarint, cukrot, tejet összeolvasztjuk. A tűzről levéve a rumot is hozzáadjuk. A kakaóporral elkevert kekszre öntjük és jól összedolgozzuk. Szögletes formába nyomkodjuk. A csokit vízgőz felett összeolvasztjuk az olajjal és rácsorgatjuk a kekszes alapra. Jól behűtjük, hogy a cukor és a margarin megdermedjen. Hosszúkás formára szeleteljük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy keverőtálba öntsük bele a kefirt. A kefires pohárral mérjük ki és öntsük hozzá a 3 bögre lisztet, a 2 bögre cukrot, az 1 bögre olajat, majd üssük bele a tojásokat. Szórjuk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgákat, szódabikarbónát, csipet sót és a rumban feloldott cukrot. Jól összedolgozzuk és félretess...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KözepesHa kihűlt a kettőt összekeverjük, és a lapokat megtöltjük. Közepére lekvár lap – krém – lap – lekvár – lap – krém – lap. Tetejére porcukor.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes