Családireceptkönyv.hu

Habos linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojás sárgája
1 db citrom reszelt héja

A habhoz:

4 tojás fehérje
36 dkg cukor

Díszítéshez:

barack lekvár
5 dkg ét- vagy tejcsokoládé, 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Jól összegyúrjuk.
Vékonyra kb 3 mm-esere nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle,és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180C°-on sütjük, de vigyázzunk meg ne barnuljon. Még forrón szedjük ki a tepsiből mert ha meghűl akkor nagyon törik.
Elkészítjük a habot: 24 dkg cukrot kevés vízzel (épp hogy ellepi a cukrot) sűrűre főzzük. Ezt nagyon kis lángon csináljuk, mert ha karamellizálódik a cukor akkor nem lesz szép fehér. Míg főzzük kevergetni nem szabad. Addig főzzük amíg szépen gyöngyözni nem kezd.
Közben a tojásfehérjét fölverjük a maradék 12 dkg cukorral. Kemény habot verünk. Lassan hozzácsorgatjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig verjük a habot. ( A hab kemény legyen)
Ezután a már meghűlt linzerkarikákat visszarakjuk a kihűlt tepsikbe és nyomózsákból a habból kört formázunk rá. Utána a sütőbe 100 C°-on szárítjuk kb. 15 percet. ( addig míg a hab már nem ragad hanem szépen megszárad). Mikor kész akkor a közepébe lekvárt teszünk. A tetejét csokival díszítjük. ( Gőz fölött a csoki és étolaj fölolvasztva)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Epres-tejszínes joghurthab
Epres-tejszínes joghurthab

Az eperszemeket megmossuk, majd lecsumázzuk. félreteszünk a díszítésre szép szemeket a többit leturmixoljuk a cukorral. A tejszínből kemény habot verünk. A joghurtból kb 1 1/2 dl-t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fánk sütőben sütve
Fánk sütőben sütve

A tejben cukorral az élesztőt felfuttatom.Majd az összes hozzávalót. Jól kigyúrni , a kéztől elváljon elsőként csak 50 dkg liszttel gyúrjuk.csak óvatosan tegyünk még hozzá lisztet...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Lusta sajtos pogácsa
Lusta sajtos pogácsa

Gyúrjuk össze a hozzávalókat. Az egyszerűség kedvéért nem kell se dagasztani, se keleszteni. Miután jól összegyúrtuk, nyújtsuk kb. ujjnyi vastagra, majd apró pogácsaszaggatóval sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk