menu

Családireceptkönyv.hu

Habos linzer


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojás sárgája
1 db citrom reszelt héja

A habhoz:

4 tojás fehérje
36 dkg cukor

Díszítéshez:

barack lekvár
5 dkg ét- vagy tejcsokoládé, 1 evőkanál étolaj

Elkészítés:


A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Jól összegyúrjuk.
Vékonyra kb 3 mm-esere nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle,és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180C°-on sütjük, de vigyázzunk meg ne barnuljon. Még forrón szedjük ki a tepsiből mert ha meghűl akkor nagyon törik.
Elkészítjük a habot: 24 dkg cukrot kevés vízzel (épp hogy ellepi a cukrot) sűrűre főzzük. Ezt nagyon kis lángon csináljuk, mert ha karamellizálódik a cukor akkor nem lesz szép fehér. Míg főzzük kevergetni nem szabad. Addig főzzük amíg szépen gyöngyözni nem kezd.
Közben a tojásfehérjét fölverjük a maradék 12 dkg cukorral. Kemény habot verünk. Lassan hozzácsorgatjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig verjük a habot. ( A hab kemény legyen)
Ezután a már meghűlt linzerkarikákat visszarakjuk a kihűlt tepsikbe és nyomózsákból a habból kört formázunk rá. Utána a sütőbe 100 C°-on szárítjuk kb. 15 percet. ( addig míg a hab már nem ragad hanem szépen megszárad). Mikor kész akkor a közepébe lekvárt teszünk. A tetejét csokival díszítjük. ( Gőz fölött a csoki és étolaj fölolvasztva)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raffaello
Raffaello

A sűrített édes tejet alaposan összedolgozzuk a kókuszreszelékkel.Egy éjszakára a hűtőbe dugjuk. Másnap vizes kézzel golyókat formálunk, megtöltjük mandulával (dióval, török mogyor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Amandine
Amandine

Albusurile se bat spuma cu zaharul pana obtinem o spuma tare. Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei. Galbenusurile mixate se amesteca usor cu al...

Elkészítési idő: 2óra 40perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Babka - Kalács a köbön
Babka - Kalács a köbön

A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne az élesztőt és a cukrot. A lisztet a sóval egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejes keveréket és a tojások sárgáit is. Elkeverjük, míg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Fánkmuffin
Fánkmuffin

1, Sütőt előmelegíteni 175 fokra 2,Liszt cukor só szódabikarbóna egy tálban összekeverni 3, Vajat megolvasztjuk kicsit kihűtjük, bele a tojás, vaníliakivonat és a tej jól összeke...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk