30 dkg liszt
20 dkg margarin
10 dkg cukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 db tojás sárgája
1 db citrom reszelt héja
A habhoz:
4 tojás fehérje
36 dkg cukor
Díszítéshez:
barack lekvár
5 dkg ét- vagy tejcsokoládé, 1 evőkanál étolaj
A tészta hozzávalóiból linzertésztát készítünk. Jól összegyúrjuk.
Vékonyra kb 3 mm-esere nyújtjuk. Karikákat szaggatunk belőle,és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180C°-on sütjük, de vigyázzunk meg ne barnuljon. Még forrón szedjük ki a tepsiből mert ha meghűl akkor nagyon törik.
Elkészítjük a habot: 24 dkg cukrot kevés vízzel (épp hogy ellepi a cukrot) sűrűre főzzük. Ezt nagyon kis lángon csináljuk, mert ha karamellizálódik a cukor akkor nem lesz szép fehér. Míg főzzük kevergetni nem szabad. Addig főzzük amíg szépen gyöngyözni nem kezd.
Közben a tojásfehérjét fölverjük a maradék 12 dkg cukorral. Kemény habot verünk. Lassan hozzácsorgatjuk a főzött cukrot. A főzött cukorral együtt még egy rövid ideig verjük a habot. ( A hab kemény legyen)
Ezután a már meghűlt linzerkarikákat visszarakjuk a kihűlt tepsikbe és nyomózsákból a habból kört formázunk rá. Utána a sütőbe 100 C°-on szárítjuk kb. 15 percet. ( addig míg a hab már nem ragad hanem szépen megszárad). Mikor kész akkor a közepébe lekvárt teszünk. A tetejét csokival díszítjük. ( Gőz fölött a csoki és étolaj fölolvasztva)
1. A masszát 3 részre osztjuk. 2. A tojást és a cukrot habosra kavarjuk, utána adjuk hozzá a többi hozzávalókat. 3. Az elsőhöz 1,5 evőkanál kakaóport, a második részhez 5 e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez egy tálban felverünk 5 dl Hulala tejszínt ( ha cukormentes, cukorpótló és habfixáló is kell hozzá), majd egy másik tálban összeforgatunk 5 dl tejfölt, 1 citrom levével+ r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 cipót formálunk. Az egyik cipóba a kakaóport beledolgozzuk. Kinyújtjuk egyenként a tésztákat. Egy tepsit sütő zsírpapírral kibélelünk. Egy l...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA tejet kimérem, és felteszem főni. Közben belekanalazom a cukrot és a grízt is (ennyi gríztől közepesen kemény lesz a végeredmény, aki lágyabban, folyósabban szereti, kevesebb grí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű