8-10 dkg tört manduladarabkák
4 nagy tojás
25 dkg darált mandula
25 dkg xilitol (stevia), vagy eritrit, vagy a TED szerint méz, illetve szirupok – rizs, tápióka
2 dl kókusztej
20 dkg ghee vagy jó minőségű vaj
Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört manduladarabkákat egy serpenyőben kevés xukorral vagy mézzel aranybarnára sütjük, félretesszük
Alap:
A fehérjét nagyon sűrű habbá verjük fel, felverés után édesítjük – óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze
A darált mandulát lassan hozzákeverjük és a pépet egy sütőpapírral kiterített tortaformába töltjük
200 fokon kb. 20 percig sütjük
Majd hűlni hagyjuk
A kész alapot sütőpapír nélkül visszahelyezzük a tortaformába
Krém:
A 4 tojás sárgáját, a kókusztejet és a maradék xukrot, vagy a választott mézet/szirupot egy fazékban gyenge tűzön kavargatjuk és felverjük, amíg a krém sűrűn folyó nem lesz. Ne főzzük vagy forraljuk!
Vegyük le a tűzhelyről majd lassan kisebb darabokban kevergessük bele a gheet/vajat, amíg teljesen bele nem olvad. Még pár percig kevergessük, amíg a krém langyos nem lesz
A krémet a tortaformába, a tortaalapra ráhelyezzük, tört manduladarabkákkal megszórjuk és a hűtőbe tesszük pár órára
A piskótát ketté is vághatjuk és hagyományos módon kívül-belül megkenjük a tortát, majd megszórjuk mandulaforgáccsal
1. A torta készítését megelőző este vízgőz felett felolvasztjuk a felső krémhez az étcsokoládét, felöntjük a habtejszínnel, belekeverjük a cukrot, és forralásig hevítjük. Le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat 10 dkg porcukorral habüstben gyenge gőz fölött habosra verem, a tűzről levéve továbbra is verem, míg kihűl. A vajat 10 dkg porcukorral habosra keverem 3 evőkanál vízben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 190 fokra. A mézes lap hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk. Elfelezzük és egymás után 2 lapot sütünk a tepsi hátulján, egyenként 6-7 perc alatt.A di...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű