Családireceptkönyv.hu

Svéd mandulatorta paleosítva


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:



8-10 dkg tört manduladarabkák
4 nagy tojás
25 dkg darált mandula
25 dkg xilitol (stevia), vagy eritrit, vagy a TED szerint méz, illetve szirupok – rizs, tápióka
2 dl kókusztej
20 dkg ghee vagy jó minőségű vaj

Elkészítés:



Feltörjük a tojást, a sárgáját félretesszük. A tört manduladarabkákat egy serpenyőben kevés xukorral vagy mézzel aranybarnára sütjük, félretesszük

Alap:

A fehérjét nagyon sűrű habbá verjük fel, felverés után édesítjük – óvatosan keverve, hogy a hab ne törjön össze
A darált mandulát lassan hozzákeverjük és a pépet egy sütőpapírral kiterített tortaformába töltjük
200 fokon kb. 20 percig sütjük
Majd hűlni hagyjuk
A kész alapot sütőpapír nélkül visszahelyezzük a tortaformába

Krém:

A 4 tojás sárgáját, a kókusztejet és a maradék xukrot, vagy a választott mézet/szirupot egy fazékban gyenge tűzön kavargatjuk és felverjük, amíg a krém sűrűn folyó nem lesz. Ne főzzük vagy forraljuk!
Vegyük le a tűzhelyről majd lassan kisebb darabokban kevergessük bele a gheet/vajat, amíg teljesen bele nem olvad. Még pár percig kevergessük, amíg a krém langyos nem lesz
A krémet a tortaformába, a tortaalapra ráhelyezzük, tört manduladarabkákkal megszórjuk és a hűtőbe tesszük pár órára
A piskótát ketté is vághatjuk és hagyományos módon kívül-belül megkenjük a tortát, majd megszórjuk mandulaforgáccsal

Svéd mandulatorta paleosítva

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Epres torta
Epres torta

1. A tojás sárgákat elvegyítjük a cukorral és a vízzel, és habosra kikavarjuk. 2. Hozzávegyítjük a diót, lisztet, sütőport, a tojásfehérjéből vert kemény habot. 3. Kivajazo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Holland almatorta
Holland almatorta

◾️A tojásokat szétválasztjuk. ◾️A sárgáját a puha vajjal, az édesítővel, a vanillin cukorral és a citrom levével kikeverjük. ◾️A fehérjét habbá verjük. ◾️A lisztet és a sütőp...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Csokis-diós pite
Csokis-diós pite

Egy kis tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd alaposan hozzákeverjük az olajat. Fokozatosan öntjük bele a hideg vizet, és villával addig dolgozzuk össze, amíg össze n...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk