menu

Családireceptkönyv.hu

Szakállas pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 g búzaliszt (BL55)
250 g vaj
2 db tojássárgája
3 evőkanál tejföl (20%-os)
1 csapott kávéskanál só

A tészta kenéséhez

1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

A krémhez

250 ml 2,8%-os tej
40 g búzaliszt (BL55)
40 g trappista sajt (reszelt)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

50 g vaj

A hempergetéshez

150 g trappista sajt (reszelt

Elkészítés:


A lisztet elmorzsoljuk, a vajjal majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni.
Lisztezett deszkán vékonyra kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk.
Egy kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a felvert tojással megkenjük és, 180 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet, és csomómentesre keverjük.
Feltesszük főzni és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről és a vajat hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük, így tapad oda a sajt az oldalához.
Ezután az oldalukat reszelt sajtba hempergetjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Slani maffini
Slani maffini

1. Pripremiti kalup premazan sa Malo ulja za 12 maffina. Ukljuciti pecnicu da se zagrije na 180 stepeni. Brasno pomjesari Sa suhim sastojcima pa dodati sve ostalo, Sir dobro izdro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 25 dkg-os sajtos
25 dkg-os sajtos

A lisztet a túróval + 1 kk sóval elmorzsolom és , egy ramával össze gyúrom folpakkba rakom a tésztát és be a hűtőbe este , reggel lehet sütni ! De 1-2 óra is elég csak úgy jó ha...

Elkészítési idő: 2+1/2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sós – köményes stangli
Sós – köményes stangli

A tésztát állítsuk össze, és hagyjuk legalább 2 órát a hűtőben pihenni. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki ( kb 7 mm-re ) , kenjük le a tojássárgájával, szórjuk meg a reszelt sa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

A fenti hozzávalókból jól gyúrható tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük, vékonyra nyújtjuk, megkenjük tepertőkrémmel amit ízesítünk sóval, borssal. Ha sajtosat készítünk, akkor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk