500 g búzaliszt (BL55)
250 g vaj
2 db tojássárgája
3 evőkanál tejföl (20%-os)
1 csapott kávéskanál só
A tészta kenéséhez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A krémhez
250 ml 2,8%-os tej
40 g búzaliszt (BL55)
40 g trappista sajt (reszelt)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
só
50 g vaj
A hempergetéshez
150 g trappista sajt (reszelt
A lisztet elmorzsoljuk, a vajjal majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni.
Lisztezett deszkán vékonyra kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk.
Egy kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a felvert tojással megkenjük és, 180 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet, és csomómentesre keverjük.
Feltesszük főzni és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről és a vajat hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük, így tapad oda a sajt az oldalához.
Ezután az oldalukat reszelt sajtba hempergetjük.
Langyos tejben elmorzsoljuk a friss élesztőt, 1 ek liszt és csipetnyi cukor kíséretében megvárjuk amíg jól felhabzik. Átszitált lisztben elmorzsoljuk a zsiradékot és a reszel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTÉSZTA: A lisztbe az összes hozzávalót belerakjuk.Alaposan kidagasztjuk.1órát kelesztjük.11-12 gombócra szedjük.Egyenként kisodorjuk.Egymás mellé rakjuk majd 20 percet pihentetjük....
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: Könnyűaz összes alapanyagot 10 dkg reszelt sajt kivételével össze kell gyúrni és folpakba csomagolva 1 éjszakát hűtőbe tenni. 1 cm vastagra kell nyújtani és a tetejét megkenjük tojásfe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű