500 g búzaliszt (BL55)
250 g vaj
2 db tojássárgája
3 evőkanál tejföl (20%-os)
1 csapott kávéskanál só
A tészta kenéséhez
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
A krémhez
250 ml 2,8%-os tej
40 g búzaliszt (BL55)
40 g trappista sajt (reszelt)
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
só
50 g vaj
A hempergetéshez
150 g trappista sajt (reszelt
A lisztet elmorzsoljuk, a vajjal majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót és a tejfölt. Összegyúrjuk és betesszük a hűtőbe 1 órát pihenni.
Lisztezett deszkán vékonyra kb. 4-5 mm vastagságúra kinyújtjuk.
Egy kb. 4 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a felvert tojással megkenjük és, 180 C fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy lábasba tesszük a tojást, a sót, a lisztet, a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük lassan adagolva a tejet, és csomómentesre keverjük.
Feltesszük főzni és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről és a vajat hozzákeverünk, majd kihűtjük.
1-1 pogácsát a krémmel összetapasztunk nem baj ha kicsit a szélein kikandikál a krém, mert ezt reszelt sajtban meghempergetjük, így tapad oda a sajt az oldalához.
Ezután az oldalukat reszelt sajtba hempergetjük.
1. A hozzávalókat összegyúrjuk és 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. 2. Kinyújtjuk 1 ujjnyi vastagra és négybe hajtjuk, 20 perc állás után megismételjük, majd a harmadik nyújtásn...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűÖsszedolgozom, alaposan kidagasztom. 1 órát kelesztem. kinyújtom 2 ujjnyi vastagra. a tetejét a szaggatóval bemintázom . Kiszaggatom közeoes szaggatóval. sütőpapírra rakom. Lek...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű21dkg lisztet összegyúrjuk 10dkg rámával 2,3. evő kanál tejföllel fél élesztő és só Pihentetjük és utána kinyújtjuk és szaggatjuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókból kidagasztjuk a tésztát, majd letakarva egy fél órát kelesztjük! Lisztezett táblán nyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük kókuszzsírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű