1/2 kg rétesliszt
2 teáskanál só
25 dkg Ráma margarin
1 ek. ecet
1 ek. rum
tojás a kenéshez
reszelt sajt a szóráshoz
A sóval kevert lisztbe beledaraboljuk a margarint,jól szétmorzsoljuk,hozzáadjuk az ecetet,és a rumot,és összegyúrjuk.
Nem kell bele semmi más,mert szépen összeáll. Aki türelmetlen,tehet bele kevés tejfölt!..Én nem tettem!
Sütőpapíron nyújtjuk kb. 4 mm vastagra,így nem kell lisztezni.Lekenjük felvert tojással,reszelünk rá sajtot,és kissé rálapigatjuk. Így nem szedi fel a derelyevágó. fél centis csíkokra vágjuk,és kívánt méretre daraboljuk.
200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük!
A rum,és az ecet segít,hogy laza legyen a tészta. De próbáljátok ki, igazi omlós! Csak ne süssétek túl, nem kell, hogy piruljon,csak aranysárga legyen!
Összegyúrjuk, 1 napig állni hagyjuk a hűtőben. Másnap nyújtjuk, tetejét 1 felvert tojással megkenjük, sajtot szórunk rá, formára vágjuk, kisütjük.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű30 dkg kenyérliszt 3 dl víz 1 dkg friss élesztő A hozzávalókat alaposan elkevertem, majd a tálat egy fóliával szorosan lefedtem és 5-6 órára magára hagytam. Ezalatt a tészta meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes tej negyedével, és a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.Konyharuhával letakarva...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA sütőt bekapcsoltam 180 fokra, hogy előmelegedjen. A tésztát kettévágva 2 akkora vékony lapot nyújtottam (vagy vágtam), hogy mindkettőn kb. 7-8 bacon elférjen (a szalonna két vég...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes