A tésztához:
8 tojás
8 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
4 evőkanál kakaópor
A krémhez:
5 dl tejszínhab
10 dkg tejcsokoládé
3 evőkanál kakaó
A piskótához a tojássárgáját habosra verjük a cukorral, a fehérjét kemény habbá verjük. Ezután hozzáadjuk a cukros tojássárgájához a lisztet és a kakaót, jól összedolgozzuk, majd óvatosan belekeverjük a felvert tojásfehérjét. Először 180 fokon sütjük kb. 20 percig, aztán 160 fokon tűpróbáig. Ha kész, kicsit hagyjuk hűlni, majd 3 felé vágjuk.
A krémhez a tejszínt habbá verjük, majd a gőz fölött felolvasztott csokoládét összekeverjük a kakaóval, és ezt a masszát óvatosan belekeverjük a tejszínhabba.
A tortát megkenjük a csokikrémmel, és összeillesztjük a szinteket. A tetejét díszíthetjük: cikk-cakkban rálocsoljuk a felolvasztott csokival, hagyjuk, hogy az oldalán egy kicsit lecsurogjon és megdermedjen, ha maradt a krémből, akkor habzsákba tesszük, és szép rózsákat nyomunk a tetejére.
Minden hozzávalót összekeverek egy tálban, és egy tortaformában 150 fokos sütőben 60 perc alatt készre sütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a por alakú erythritollal fehéredésig kevertem, a száraz anyagokat elvegyítettem, félretettem. A tojáshoz adtam a narancs reszelt héját, ha nem kezeletlen a narancs, ak...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA pitealap hozzávalóit összeaprítjuk, majd lenyomkodjuk egy sütőpapírral kibélelt piteformába, hűtőbe tesszük. Az eperkrém hozzávalóiból a hagyományos módon sűrű pudingot főzünk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 2 tojássárgáját, 30 dkg cukorral, 2 evőkanál tejjel gőz felett sűrűre főzzük, ha sűrű, levesszük a tűzről. 1 púpozott evőkanál étkezési zselatint elkeverünk egy kis vízzel, megfo...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: Könnyű