2,5 dl- es bögrével dolgozunk
Száraz hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre darált dió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Nedves hozzávalók:
1 egész tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej
Magozott meggy, ( rumos meggy), durvára vágott dió, csoki darabkák.
De tehetünk bele mandulát, mazsolát, ami van otthon…
A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a
darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjük,
majd sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük (tepsi méret: 33 x 20).
Teszünk a masszába magozott meggyet, diót, csoki darabkákat, és
előmelegített sütőben kb. 30-40 percig (tűpróba) sütjük.
Tetejét csoki mázzal vonjuk be, a csokit mikróban a vajjal felolvasztjuk,
és a kész süteményre simítjuk. Lehet simán porcukorral is meghinteni,
vagy akár félbevágva, diókrémmel megtölteni, ebben az esetben a tetejét
is dió krémmel kenjük meg.
Ha simát akarunk, fordítsuk meg a tésztát, ott sima, és oda mehet a csokimáz.
a tészta hozzávalóit összekeverjük ,4 lapot sütünk a tepsi hátán -szép világos legyen -vigyázat nagyon törik sütve és sületlen is -a krémhez -a Rámát habositjuk a porcukorral...
Elkészítési idő: 40Tészta: a tojást, a zsírt, a tejet, a mézet és a cukrot vízgőzön 5 percig keverünk majd hozzáadjuk a lisztet és a szódaport. Ezeket összegyúrom és erősen lisztezett deszkán 4 lapot...
Elkészítési idő:kétszer sütünk 6 tojásból piskótát majd fel tekerjük nedves törölgetöbe hagyuk ki hülni majd kenjük meg lekvárral izlés szerint szeleteljük fel, bele tesszük egy öblös tány...
Elkészítési idő: