2,5 dl- es bögrével dolgozunk
Száraz hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre darált dió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Nedves hozzávalók:
1 egész tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej
Magozott meggy, ( rumos meggy), durvára vágott dió, csoki darabkák.
De tehetünk bele mandulát, mazsolát, ami van otthon…
A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a
darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjük,
majd sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük (tepsi méret: 33 x 20).
Teszünk a masszába magozott meggyet, diót, csoki darabkákat, és
előmelegített sütőben kb. 30-40 percig (tűpróba) sütjük.
Tetejét csoki mázzal vonjuk be, a csokit mikróban a vajjal felolvasztjuk,
és a kész süteményre simítjuk. Lehet simán porcukorral is meghinteni,
vagy akár félbevágva, diókrémmel megtölteni, ebben az esetben a tetejét
is dió krémmel kenjük meg.
Ha simát akarunk, fordítsuk meg a tésztát, ott sima, és oda mehet a csokimáz.
A tojásfehérjékből és a sóból robotgép segítségével kemény habot verünk. Beleszórjuk a cukrot, és tovább verjük, amíg fényessé és krémes állagúvá válik. Belekeverjük a kifacsart ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát hámozzuk meg, reszeljük le, és alaposan dolgozzuk össze a többi hozzávalóval. Forró olajban evőkanálnyi adagokban süssük ki.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk, majd egy rudat formázunk belőle és betesszük a hűtőbe egy kis időre. A rudakat kb. 0,5 cm vastagságú szeletekre felvágjuk. Sütőpapíron 170'C-on kb 10 percet sütjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfelverjük a tojásokat habosra -lassan belerakjuk a cukrot ,aztán az olajat -felváltva tejet és sütőporos lisztet -utoljára a kakaót -a turot jol összrtörjük villával...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű