20 dkg konzervtonhal
40 dkg tészta
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors, víz
15 dkg reszelt sajt
A tésztát tedd fel főni enyhén sós vízben. A konzervből az olajat csepegtesd egy serpenyőre, ezután a felkockázott hagymát és az összetört fokhagymát ebben az olajban kezdd el pirítani.
Amikor már aranybarnára sültek, add hozzájuk a halat is, pirítsd meg kissé. Ezután add hozzá a tejfölt, majd a liszttel és némi vízzel sűrítsd be. Ekkor borsozd meg alaposan, lehetőleg frissen őrölt borssal, majd keverd el az egészet a tésztával. Szórd meg a reszelt sajttal, és már fogyaszthatod is, ha szereted, csepegtess rá néhány csepp frissen facsart citromlevet.
Sós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval, borssal és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz öntethez valókat összekeverjük, lehűtjük. A töltelékhez megmossuk, megtisztítjuk a hozzávalókat, egy tálkába szabdaljuk ollóval a snidlinget, a lilahagymát szálára, a papriká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát megfőzöm. Összekeverem az összenyomott fokhagymát, olívaolajat, fél citrom levét, és az ízlés szerinti sót, borsot. Ez lesz az öntet. A felszeletelt uborkát, félbevágot...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű