20 dkg konzervtonhal
40 dkg tészta
1 nagy fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
1 evőkanál liszt
só, bors, víz
15 dkg reszelt sajt
A tésztát tedd fel főni enyhén sós vízben. A konzervből az olajat csepegtesd egy serpenyőre, ezután a felkockázott hagymát és az összetört fokhagymát ebben az olajban kezdd el pirítani.
Amikor már aranybarnára sültek, add hozzájuk a halat is, pirítsd meg kissé. Ezután add hozzá a tejfölt, majd a liszttel és némi vízzel sűrítsd be. Ekkor borsozd meg alaposan, lehetőleg frissen őrölt borssal, majd keverd el az egészet a tésztával. Szórd meg a reszelt sajttal, és már fogyaszthatod is, ha szereted, csepegtess rá néhány csepp frissen facsart citromlevet.
1. A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük. 2. Hozzáadjuk az olvasztott zsírt és a tejet, majd a tojásokat. 3. Nagyjából összekeverjük, majd összegyúrjuk (nagyon gyorsan megy)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta felét kigöngyöljük a papírból. Megkenjük a peszto felével, és erre rászórjuk a reszelt sajt felét. Feltekerjük szeltében, így egy hosszabb rudat kapunk. Vágjuk fel kb. 2,5...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit hámozd meg és reszeld le. Picit sózd meg, üsd bele a tojást, tedd bele a vajat, és annyi liszttel, amennyit felvesz, keverd ki a tésztát. A nokedlihez hasonlóan szagg...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: KözepesEgy nagy fazékba vagy nagy serpenyőbe tegyük bele az összes alapanyagot: spagettit, vékonyra szelt gombát, cukkinit és hagymát, valamint a zöldborsót és a friss oregánó vagy kakukk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű