Hozzávalók 20 darab muffinhoz:
– két és fél bögre fehér finomliszt (32 dkg)
– 1 csomag sütőpor (10 g)
– 2 csomag vaníliás cukor (20-24 g)
– 4 tojás
– egy bögre kristálycukor (16 dkg)
– 10 dkg puha vaj (vagy margarin)
– fél bögre 2,8%-os tej
– 25 dkg túró
– 1 csipet só
– 1 kis csomag kakaós tortadara (30 g-os)
Elkészítése:
1. A tojásokat kikeverjük a cukrokkal és a csipet sóval.
2. Belemorzsoljuk a túrót és a puha (olvadt vajat), majd elkeverjük.
3. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet és homogénné keverjük.
4. Végül hozzáforgatjuk a tortadarát, és ezután vagy kiolajozott esetleg kivajazott muffin sütő mélyedéseibe kanalazzuk a tésztát, vagy muffin kapszlikkal bélelt muffin sütőbe. Háromnegyedig töltsük a formákat, mert meg fognak nőni.
5. 180 fokos sütőben, alul-felül sütés programon tűpróbáig sütjük őket, körülbelül 20 perc alatt.
Az étcsokit tegyük egy műanyag tálba, dobáljuk rá darabokban a vajat. Mikróban olvasszuk meg úgy, hogy 30 másodpercenként átkeverjük, nehogy megégjen a csoki. 2. Keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1, A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd beletördeljük a csokit és kevergetve megolvasztjuk. Ha kész, félretesszük hűlni. 2. A tojásokat kikeverjük a nyírfacukorral és a naranc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKezdjük a vaníliás réteggel, mert amíg a többit csináljuk, lesz ideje lehűlni. 2 dl tejet elkezdünk forralni. A maradék 1 dl tejjel a pudingport és a cukrot csomómentesre keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket tedd a robotgép táljába és verd kemény habbá. Ekkor kezd adagolni hozzá a cukrot, majd verd addig, amíg teljesen fel nem olvad (8-10 perc). Egy tepsit bélelj ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű