Fehér tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál rétesliszt (de lehet finomliszt is)
fél csomag sütőpor
fél citrom leve
Barna tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaó
2 evőkanál rétesliszt (vagy finomliszt)
fél csomag sütőpor
Krém:
10 tojássárgája
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag vaníliaízű pudingpor
3-3,5 dl tej
25 dkg margarin
Díszítés:
kókuszreszelék
A fehér tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habhoz adjuk, és a citrom levét is belefacsarjuk. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk, és 165°C-on 15 percig sütjük.
A barna tésztát ugyanúgy, mint a fehér tésztát elkészítjük, csak a kókuszreszelék helyett a dióval, kakaóval, sütőporral elkevert lisztet adjuk hozzá. Ezt is 165°C-on 15 percig sütjük.
A krémhez a tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük. Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük, erre kerül a barna tészta, amelyet a maradék krémmel megkenünk. A tetejét kókuszreszelékkel hintjük meg. A barna lapot elkészíthetjük dió nélkül is, úgy is finom!
. Dolgozd össze jól a lisztet, a tojást, a tejben felfuttatott élesztőt (cukorral), a vanílás cukrot, az olvasztott vajat és a reszelt citromhéjat, majd keleszd 1 óra hosszát. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt homogén masszát gyúrunk. Fóliába csomagolva hűtőben legalább egy fél órán át pihentetjük. A krémhez a keményítőt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarinnal 25 dkg cukrot habosra keverünk, majd egyenként a 6 tojás sárgáját hozzá keverjük, majd 30 dkg lisztet és a sütőport hozzáadjuk majd legvégén a tojások felvert habj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk, a cukrot elfelezzük, az egyik felét a fehérjéhez, a másik felét a sárgájához adjuk. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű