menu

Családireceptkönyv.hu

Karamell parfé csokipalokkat(Viennetta)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 liter mandula tej (más paleo tej is jó)
20 dkg datolya (mag nélkül mérve)
3 dkg gari (cassava dara)
3 dkg tápióka keményítő
1 csapott ek. vaníliás édesítő
1/4-1/2 tk. só
+
3 dl mandulatejszín (más paleo tejszín vagy kókuszkrém is jó)
10 dkg étcsoki (tej-, cukor- és szójamentes)
6-8 dkg sós kesudió durvára törve

Elkészítés:


A datolyát, a tejet, a tápióka keményítőt, a vaníliás édesítőt, a sót és a garit tedd turmixgépbe és keverd teljesen simára. Öntsd egy kis fazékba, alacsony lángon kevergetve főzd sűrűre, akkor jó, ha picit nyúlós az állaga, mint az igazi karamellnek és sűrű. Ha kész öntsd vissza a turmixgépbe és még egyszer keverd át, így jó krémes lesz az állaga, majd tedd félre hűlni. Közben készítsd el a csoki réteget. A csokit vízgőz felett olvaszd meg, öntsd egy sütőpapírra és kend szét nagyon vékonyra, tortaszedő lapáttal nagyon egyszerű. Késsel vagy pizzavágóval vágd fel csíkokra, amikor megszilárdul a csoki, könnyű lesz eltörni. Nekem volt hely a fagyasztómban, egy tálcára tettem és betettem oda megszilárdulni. A kesudiót tedd egy zacskóba és sodrófával hengergesd át többször, hogy nagyobb darabokra törjön. Amikor a karamelles krém kihűlt, verd fel a tejszínt és forgasd össze a krémmel, kóstold meg, ha esetleg szükséges édesítheted, szerintem elég édes a datolya. Egy őzgerincformát vagy hasonló nagyságú más hosszúkás formát bélelj ki folpackkal, az aljára szórj egy réteget a kesudióból, erre kanalazz egy réteg karamellkrémet, tegyél rá pár szelet csokit, megint krémet, csokit, a közepére a maradék kesudiót és így folytasd, míg tele nem lesz a forma, a tetejére krém kerüljön. Tedd fagyasztóba 5-6 órára, ha tovább marad bent, akkor tálalás előtt 10-15 perccel vedd ki, hogy szeletelhető legyen. Borítsd egy tálcára, húzd le róla a folpackot , szeletled vékonyra.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gesztenyés szelet
Gesztenyés szelet

Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a fele cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. A sárgáját ráöntjük a fehérjére és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kókuszos süti kipróbálni gyorsan
Kókuszos süti kipróbálni gyorsan

Elkészítés: A tészta elkészítése: verjük fel a tojásfehérjét, a cukorral kemény habbá, majd keverjük hozzá a lisztet és a kókuszreszeléket. Egy 37 x 23-as tepsibe tegyünk sütőpapí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dini
Bögrés gyümölcs kenyér
Bögrés gyümölcs kenyér

A vajat megolvasztjuk, majd egy tálban összekeverjük a cukorral. 2. Egy másik tálba beletesszük a diót, az aszalt gyümölcsöt, a csokoládét, összekeverjük, majd meglocsoljuk a rum...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bejgli
Bejgli

Szükségünk lesz egy 200 C-os sütőre, de még ne melegítsük elő, korai lenne. Akkor kapcsoljuk be a sütőt, mikor a tojásfehérjével lekenjük a bejgliket.majd ha kész és beresszők 180...

Elkészítési idő: 200 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk