Az alap hozzávalói:
12 dkg kókuszreszelék darálva
1 ek. kókuszliszt
2 ek. kakaópor
5 dkg olvasztott kókuszolaj
8-10 db datolya
1 dl forró víz
A töltelékhez:
2 közepes tojásfehérje
1/2 tk. citromlé
8 dkg por alakú erythritol
csipet só
1 rúd vanília magjai
1,5 dl víz (ebből 0,5 dl feketeribizli szörp, de lehet bármiféle gyümölcslé )
1,8 dkg zselatin
A tetejére:
15 dkg étcsoki
2 ek. kókuszolaj
Az alaphoz a datolyát áztasd be a forró vízbe, majd turmixold le. Add hozzá a többi hozzávalót és keverd el. Egy kb 25x25 cm magasfalú tepsibe nyomkodd be a masszát, nedves kézzel simítsd le egyenletesen, tedd hűtőbe, míg elkészül a töltelék. A víz felében oldd fel a zselatint és tedd félre, a tojásfehérjéket mixerrel kezd el felverni, amikor félkemény kanalanként add hozzá az édesítőt, a csipet sót, a vanília kikapart magjait, és verd kemény habbá. A maradék vizet forrald fel a szörppel vagy gyümölcslével, öntsd a zselatinos keverékhez és keverd addig, míg teljesen feloldódik. A tojáshabot közepes fokozaton kezd el keverni, nagyon lassú sugárban csurgasd hozzá a forró zselatinos keveréket, majd magas fokozaton még kb. 5 percig keverd, míg jó krémes nem lesz. Simítsd a krémet az alapra és tedd vissza a hűtőbe. A csokit olvaszd fel az olajjal, hűtsd vissza, majd simítsd a megdermedt krém tetejére. Tedd hűtőbe pár órára, majd vágd kockákra.
Az átszitált lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és elmorzsoljuk a margarinnal. Az édesítőport alaposan összekeverjük a tojássárgájával, a tojásfehérjét kemény habbá verjük, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, az élesztőt, a sót, cukrot a zsírral és a tejföllel alaposan összedolgozod (ha szükséges tejföllel vagy pici tejjel lazíthatod a tésztát). Pohárral kiszaggatom és megtö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a vajat, a zsírt és a 8 dkg porcukrot elmorzsoljuk. Az élesztőt gyengén cukros langyos tejben felfuttatjuk és a tésztához vegyítjük. Teszünk bele 1 egész tojást, sót, jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent összekeverek (nem kell felverni a tojást) kivajazott tepsibe öntöm és 170 °C-os sütőben kb 45 perc alatt kisütöm (amikor nem hullámzik a teteje mozgatásnál, akkor van kés...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes