10 dkg Yungas őrölt hántolt földimandula liszt
5 dkg Yungas finoman őrölt manióka liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 vaníliarúd kikapart magjai
2 dkg méz
5 dkg folyékony kókuszolaj
5 dkg pürésített banán
csipet só
továbbá:
kevés Yungas finoman őrölt manióka liszt
A keksz hozzávalóit egyneműre keverjük. 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. A tésztát kevés manióka liszttel megszórt szilikonlapra tesszük. A tetejét is meghintjük, majd 3 mm vékonyra nyújtjuk. Pizzavágóval tetszőleges méretűre és formájúra vágjuk. Nem kell szétrakosgatni, maradhat egyben, A szilikonlappal együtt sütőlemezre húzzuk, majd 150 fokra előmelegített sütőben 15-17 perc alatt megsütjük. Ha nagyon szeretnénk kiszárítani, akkor a sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni. A vágás mentén tördeljük szét. Fordítsuk meg és tegyük vissza a már elzárt, de még langyos sütőbe, és hagyjuk ott kihűlni.
A lisztben a vajat szétmorzsoljuk, az élesztőt belemorzsoljuk. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, majd 10 percig letakarva pihentetjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és kb. félujj...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, tetejét tojássárgájával lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Derelyevágóval kis...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet beleszitáljuk a tálba, hozzá adjuk a cukrot, sót, a két tojást, lágy margarint a joghurtot és a felfuttatott élesztőt. Közepesen lágy tésztát dagasztunk. Duplájára kel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA kolbászt a hagymát, az uborkát, felkockázzuk, a sajtot lereszeljük. A langyos tejben pici cukorral megfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a sót és az élesztős tejet, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű