Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű burgonyás pogácsa


Írta:

Elk. idő: 210 perc
Adag: 40 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
600 g burgonya (főtt, áttört)
70 ml tej (2,8%-os)
1 nagy csipet kristálycukor
25 g élesztő (friss)
250 g vaj
410 g búzaliszt (BL55)
1 db tojássárgája
3 csapott teáskanál só

A kenéshez:
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


1 A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hidegvízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni.

2 Csak akkor kezdek a tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen kihűlt! Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

3 Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.

4 A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Habkönnyű burgonyás pogácsa receptHabkönnyű burgonyás pogácsa recept

5 A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, majd félbe hajtjuk, aztán a két oldalát a középsőre. Így 6 réteg lesz összesen.

6 A behajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk kb 2 cm vastagra. Pogácsákat szaggatunk, nem túl nagy átmérővel!

7 Sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, tojással megkenjük a tetejüket, majd újabb 10 perc pihentetés után előmelegített légkeveréses sütőben 190 Cfokon légkeveréses sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Teljes kihűlés után kóstoljuk!

Habkönnyű burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tekercs - Kolbászos tekercsek
Tekercs - Kolbászos tekercsek

1. A sütőt előmelegítjük. 2. A leveles tésztát lisztezett deszkán téglalap formájúra, vékonyra kinyújtjuk. 3. A kolbászokat az oldalukon felvágjuk, és kinyomjuk belőle a hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Kedvenc  pogácsánk
Kedvenc pogácsánk

Összekeverem a száraz hozzávalókat, utána elmorzsolom benne a zsírt. Összedolgozom a tojással és a tejföllel. Ujjnyi vastagra nyújtom, a tetejét éles késsel berácsozom és kisebb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sörkifli
Sörkifli

Belemorzsoljuk a langyos cukros tejbe az élesztőt, és félretesszük. A lisztet a sóval tálba szitáljuk, beleöntjük az élesztős tejet és az olajat, majd lágy tésztát dagasztunk be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar grissini
grissini

A tésztához valókat nemes egyszerűséggel összegyúrom, kicsit hagyom pihenni. Egy sütőlemezt kiolajozok, a sütőt előmelegítem 190 fokra. A tésztát lisztezett felületen kb fél-1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk