menu

Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű burgonyás pogácsa


Írta:

Elk. idő: 210 perc
Adag: 40 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:
600 g burgonya (főtt, áttört)
70 ml tej (2,8%-os)
1 nagy csipet kristálycukor
25 g élesztő (friss)
250 g vaj
410 g búzaliszt (BL55)
1 db tojássárgája
3 csapott teáskanál só

A kenéshez:
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


1 A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hidegvízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni.

2 Csak akkor kezdek a tésztának neki, mikor a főtt, áttört burgonya teljesen kihűlt! Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

3 Ha felfutott, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és bedagasztjuk a tésztát. Egy elég lágy tésztát fogunk kapni.

4 A begyúrt tésztát 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Habkönnyű burgonyás pogácsa receptHabkönnyű burgonyás pogácsa recept

5 A megkelt tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, majd félbe hajtjuk, aztán a két oldalát a középsőre. Így 6 réteg lesz összesen.

6 A behajtogatott tésztát ismét kinyújtjuk kb 2 cm vastagra. Pogácsákat szaggatunk, nem túl nagy átmérővel!

7 Sütőpapírral fedett lemezre tesszük őket, tojással megkenjük a tetejüket, majd újabb 10 perc pihentetés után előmelegített légkeveréses sütőben 190 Cfokon légkeveréses sütőben kb. 20-30 percig sütjük. Teljes kihűlés után kóstoljuk!

Habkönnyű burgonyás pogácsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Szezámmagos kifli
Szezámmagos kifli

Az élesztőt a cukorral a langyos tejben felfuttatjuk. A sót elkeverjük a liszttel, majd beleöntjük az olajat és az élesztős tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd 40 percig keleszt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Andrea
Burgonyás-fokhagymás kelt gofri
Burgonyás-fokhagymás kelt gofri

Az élesztőt a langyos tejben 1 kanál liszttel és a cukorral felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit tálba mérjük, és az élesztővel együtt ruganyos tésztává dagasztjuk. Letakarva 30 perc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hajtogatott krumplis pogácsa
Hajtogatott krumplis pogácsa

Kb 1 kg burgonyát héjában megfőzni. Majd áttörni, vagy lereszelni. Hozzáadni sót és annyi lisztet, hogy ne ragadjon a tészta, nyújtható legyen. Tulajdonképpen ugyanaz, mint a szilv...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Sonkás-kukoricás pogácsa
Sonkás-kukoricás pogácsa

Langyos tejből, cukorból, élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, a sót, az olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk, és pohár segítségé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk