Anifitt kék liszt
450 ml langyos viz
tengeri só
tojás
füstölt sajt
Anifitt kék lisztet begyúrtam 450ml langyos vízzel,hagytam pihenni 60 percig...
Azután a tésztát kisodortam,kb. ujjnyi vastagra,kiszaggattam és ráraktam egy sütőpapírral kibélelt tepsire...(a tészta eléggé ragad,nekem szilikon nyújtólapom van,így picit benedvesítettem a lapot a pogácsaszaggatóval együtt)...megsóztam picit a pogik tetejét tengeri sóval és megkentem tojással ,a végén füstölt sajttal szórtam meg...
Mivel ez lisztkeverék és van élesztő benne,így én hagytam pihenni a pogikat még picit a tepsin,mielőtt beraktam volna a sütőbe...180 fokon sütöttem,légkeverésen kb.30 percig ,de szerintem a sütőtől függ...meglestem egy pogi alját,amikor szép piros volt már,akkor kivettem...nagyon finom és puha
A burgonyát héjában megfőzzük. Az sem baj, ha nem 100%-kosan. Szeretem, ha a burgonyát érzem a tésztában. Meghámozom, majd kézzel vagy villával összetöröm. Az élesztőt simára kev...
Elkészítési idő:töltelék. 20 dkg sonka, 20 dk parizer nagy lyuku reszelőn lereszelve 20 dkg reszelt sajt 5-6 uborka tejföj, só, bors. A tésztát elnyujtjuk fé cm re, majd kis kockákra vágju...
Elkészítési idő:A tésztát gépben dagasztatom, 20 percig. Ügyelek rá, hogy nehogy túlmelegedjen, ha szükséges nyitott tetővel dolgoztatom. Mikor kész, kissé átgyúrom, akkor jó, ha rugalmas, kissé v...
Elkészítési idő: 3 óra