A tészta 30 dkg lisztből 15 dkg margarinból, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 tojás, fél sütőporból készült, ha szükséges pár kanál tejföl! Az alma volt vagy közel 2 kg reszelve, egy kis citrom leve, cukor nem tudom mennyi, mert csak szemre, de nem szoktam nagyon édesre, és 1 ek. fahéj, a tésztára az alma alá búzadarát szoktam szórni! 26 cm-es tortaformában sütöttem 180 fokon 35 percig!
A tészta 30 dkg lisztből 15 dkg margarinból, 5 dkg porcukor, csipet só, 1 tojás, fél sütőporból készült, ha szükséges pár kanál tejföl! Az alma volt vagy közel 2 kg reszelve, egy kis citrom leve, cukor nem tudom mennyi, mert csak szemre, de nem szoktam nagyon édesre, és 1 ek. fahéj, a tésztára az alma alá búzadarát szoktam szórni! 26 cm-es tortaformában sütöttem 180 fokon 35 percig!
A tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és a sót, majd sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt tejbegrízt, és a kókuszreszeléket is hozzáadjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral és a tej felével jól elkeverjük, majd hozzáadjuk a mákot, a sütőporral elkevert lisztet, végül hígítjuk a maradék tejjel. Jól kikeverjük és zsírozott, liszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott epret csumázzuk ki és pürésítsük botmixerrel. Áztassuk be a zselatint 0,5 dl hideg vízbe. Amikor megduzzadt, öntsük rá az epervelőt, a folyékony édesítőt, szórjuk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, az összedolgozott masszát egy jénaiba nyomkodjuk, hűtőbe tesszük. Gőz felett megolvasztjuk a tortabevonót az étolajjal elkeverjük, és a tetejére kenjü...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű