A tésztához:
- 2 és fél bögre liszt
- 3/4 bögre cukor
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagy dobozos tejföl (4 dl), vagy 2 kicsi
- 3/4 bögre étolaj
A tetejére:
- fél kg sárgabarack (vagy még több:-)
- cukor a szóráshoz
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cukorral (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.
Hogy igazán mutatós legyen a sütemény, javaslom, hogy mindenképpen bőrével lefelé tegyük a gyümölcsdarabkákat a tésztára. Aki kevésbé türelmes, nyugodtan tegye rá felezve a barackokat!
200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 30*35-ös tepsiben készítettem.
Jó étvágyat! :-)
Ez a pite azért fenomenális, mert olyan mintha elegyítve lenne a piskóta, a pite és a kelt tészta, egyetlen süteménybe. Én sárgabarackkal készítettem, mert a nagymamámnál már érnek ezek az apróságok.
Nem is tudom leírni azt a mennyei illatfelhőt, ami belengte az egész lakást, miközben készült, és még órákkal később is. Édes, cukros, gyümölcsös forróság. MESÉS! :-)
Sokat elmond az, hogy forrón felszeleteltem, és egyiket ettem a másik után, képtelen voltam abbahagyni. Pedig ez tényleg nem jellemző rám! :-)
1. A precízen kimért liszteket (kakaós piskóta esetén a kakaót is) és a sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel szétválasztás nélkül a tojásokat a robotgép erős...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat a cukorral felverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, egy csipet sót, majd a lisztet több kisebb részletben. Egy már nem folyós, de még nem gyúrható állagú kréme...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és a kicsit megolvasztott vajat habosra keverjük,hozzá adjuk a csoki darabokat, a lisztet, a sütőport, a kakaóport, valamint a tejet,és össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kókuszolajat keverjük ki édesítővel, vanília aromával és a tojással. 2. A lisztet keverjük össze, fehérjeporral, sütőporral és a fahéjjal. 3. A banánt törjük össze villával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű