A tésztához:
- 2 és fél bögre liszt
- 3/4 bögre cukor
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 nagy dobozos tejföl (4 dl), vagy 2 kicsi
- 3/4 bögre étolaj
A tetejére:
- fél kg sárgabarack (vagy még több:-)
- cukor a szóráshoz
A sütőt 200 fokra kapcsoljuk. A hozzávalókat csomómentesre összekeverjük. Ezután egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a masszát. Felkockázott sárgabarackkal jól megrakjuk a tetejét, és alaposan meghintjük cukorral (ne sajnáljuk, mert ez lesz a lelke!) Nem tudjuk túlcukrozni, mert a tészta egyáltalán nem édes, tehát szükséges.
Hogy igazán mutatós legyen a sütemény, javaslom, hogy mindenképpen bőrével lefelé tegyük a gyümölcsdarabkákat a tésztára. Aki kevésbé türelmes, nyugodtan tegye rá felezve a barackokat!
200 fokos sütőben sütjük, kb. 30 percig, akkor tűpróbát csinálunk, és ha még kell, visszatesszük sülni. Én 30*35-ös tepsiben készítettem.
Jó étvágyat! :-)
Ez a pite azért fenomenális, mert olyan mintha elegyítve lenne a piskóta, a pite és a kelt tészta, egyetlen süteménybe. Én sárgabarackkal készítettem, mert a nagymamámnál már érnek ezek az apróságok.
Nem is tudom leírni azt a mennyei illatfelhőt, ami belengte az egész lakást, miközben készült, és még órákkal később is. Édes, cukros, gyümölcsös forróság. MESÉS! :-)
Sokat elmond az, hogy forrón felszeleteltem, és egyiket ettem a másik után, képtelen voltam abbahagyni. Pedig ez tényleg nem jellemző rám! :-)
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, olajjal és a kefirrel alaposan kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük...
Elkészítési idő:Az alapanyagokat kevés tejjel összeállítjuk Gáztepsi méretű 4 vékony lapot nyújtunk belőle Mindegyiket külön-külön megsütjük Töltelékhez a cukrot megpirítani, felengedni 1 dl...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*32 cm) kikenünk vékonyan margarinnal és meghintjük liszttel. A diót durvára vágjuk. A lisztben elkeverjük a sütőport. A tojásokat...
Elkészítési idő: