45 dkg liszt
– 1 tasak sütőpor
– 18 dkg cukor
– 20 dkg vaj
– 3 tojás
– 3 dl tej
– 1 teáskanál reszelt narancshéj
– 1 teáskanál őrölt fahéj
A tetejére:
– 3 nagyobb alma
– 2 evőkanál cukor
A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel kikavarjuk. Ha csomómentes, kikent tortaformába öntjük. A meghámozott almát vékony szeletekre vágjuk és a tészta tetejére rakjuk, majd rászórjuk a cukrot. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük.
A lisztből a porcukorral, a tojássárgájával, a Ramával és a sóval sima tésztát gyúrunk. A tésztából cipót formázunk, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. A formákat Ram...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KözepesZsófi szülinapjára a következőképpen készítettem el: A száraz hozzávalókat összekevertem, A tejben felolvasztottam a vajat, amikor elolvadt, hozzáadtam a többi összetevőt. Pici...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű20 dkg lágy vajat, 25 dkg porcukorral elkeverünk. Adjunk hozzá 1 egész tojást, 1,5 dl tejet és 8 dkg lisztet, amiben ,2 teáskanál sütőport előzőleg elkevertünk. Ezt a folyékony m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a vajat, a cukrot és az élesztős tejet. A maradék tejet is hozzáöntjük, majd a...
Elkészítési idő: hosszú Nehézség: Közepes