5 dkg holland kakaópor
25 dkg porcukor
2 dl víz
25 dkg háztartási keksz
25 dkg darált háztartási keksz
fél dl rum, vagy rumaroma ízlés szerint (én utóbbival készítettem és nem sajnáltam belőle:-)
25 dkg Rama
A kekszet kisebb darabokra törjük, lehet húsklopfolóval is valamilyen vászontasakban. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a Ramát hozzáadjuk, és 5 percig főzzük. Ezután lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a rumot vagy az aromát, és a kétféle kekszet belekeverjük. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, majd a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, legalább 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen. Tálaláskor kiborítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, majd a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.
A keverőtálban,géppel összekeverjük az összenyomott banánokat,az olajat,cukrot,növényi tejet. Egy másik tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat.Ezt hozzáadjuk a banános masszáh...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a porcukorral és a vaníliás pudingporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül fokozatosan annyi tejet, hogy összeáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hájat hideg vízben áztatjuk legalább egy órán át, majd papírtörlővel leszárítjuk, a hártyákat eltávolítjuk róla, és húsdarálón ledaráljuk. Hozzászitálunk 15 dkg lisztet, átgyúrju...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTepsi: 23x26 cm. Az összes hozzávalót egy tálban robotgéppel jól összekeverjük és zsírozott, lisztezett tepsiben sütőtől függően kb. 25-perc alatt megsütjük.Tűpróbával ellenőrzöm....
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű