1/2 liszt
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg vaj
2 db tojás sárgája
1 pohárka rum
1/2 liter tej
késhegynyi só
Hozzávalókat összedolgozzuk.
Deszkán 1/2 óráig keltetjük.
Forró zsírban kisütjük.
A tészta hozzávalóit gépben összegyúrjuk, majd liszt nélküli deszkán henger alakúra formáljuk, majd alálisztezünk, kezünkkel lelapítjuk, majd 4 mm nagyságúra nyújtjuk. A tésztát sü...
Elkészítési idő:a töltelékhez: 1 kis üveg (370 ml) meggydzsem 10 dkg Rama margarin 20 dkg porcukor 20 dkg darált mák 14 dkg finomliszt 1/2 csomag sütőpor 2 tojásfehérje 2 dl tej a mázhoz:...
Elkészítési idő: