Tészta:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 tojássárgája
1 dl tejföl
késhegynyi szódabikarbóna
Töltelék:
50 dkg túró
15 dkg kristálycukor
3 dkg búzadara
2 tojássárgája
1 dl tejföl
Tetejére:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és zsírozott, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben, közepes lángon félig megsütjük, ez körülbelül 15-20 perc. Ezután jön rá a töltelék. Összekeverjük a túrót a kristálycukorral, a búzadarával, a tojássárgájával és a tejföllel, majd ezt a félig megsült tésztára kenjük. A tojásfehérjét a porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük és a túróra simítjuk, majd tovább sütjük a tésztát még egy 20-25 percig, sütőtől függően.
sokféle
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVegyük a fél deci mézet először, ehhez keverjük a datolyát, a diót és a citromhéjat. Keverjük össze a morzsát és a fahéjat is. Fúrjuk ki a magházat az almákból, majd mindegyik alma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját kikeverem a cukorral, a vízzel majd hozzáadom a sütőporos lisztet és a kakaóport. 180 fokon 20 percig sütöm. Ezalatt a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA búzadarát megfőzzük a tejben, a vaníliával, a reszelt citromhéjjal és 50 gram porcukorral együtt. Hideg vízbe állítva, időnként megkeverve, hűlni hagyjuk. A sütőt bekapcsoljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű