1 kg darált hús
2 db zsemle
1 nagyobb hagyma
8 db tojás
2 db fokhagym
kevés mustár
só
bors
Kevés tejbe beáztatjuk a zsemléket. A tojásokat keményre főzzük.
A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát is.
A megszokott módon elkészítjük a darált húst. Hozzáadjuk a hagymákat és egy kis mustárral is ízesítjük. Ehhez még adjunk hozzá 2 db nyers tojást is.
A formát kibéleljük alufóliával, egy kicsit megkenjünk zsiradékkal és meghintjük zsemlemorzsával.
Belenyomkodjuk a fasírt hús felét, majd szépen sorba a tojásokat is. (érdemes a tojások végeit levágni, hogy amikor majd szeleteljük mindenütt látszódjon a sárgája is)
A húsokat előkészítjük: a füstölt húst megtisztítjuk, beáztatjuk. A nyers húsokat ha kell átpörzsöljük, hideg vízben átmossuk. Az így elkészített kocsonyahúst 12-15 literes edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a g...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőedény alját picit megsózzuk, bőrrel lefelé mehet bele a császár. Húsos részre elnagyoltan felvágott hagymát. Fűszerezzük (só, bors, majoranna, bbq, kömény...stb), lefedjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA 4 tojást keményre főzöm. A zsemlét beáztatom, majd jól kinyomkodom. A darált húshoz nagy lyukú reszelőn hozzáreszelem a főtt tojásokat. Hozzáadom az áztatott zsemlét, a fűszereke...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes