Családireceptkönyv.hu

Stefánia szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg darált hús
2 db zsemle
1 nagyobb hagyma
8 db tojás
2 db fokhagym
kevés mustár

bors

Elkészítés:


Kevés tejbe beáztatjuk a zsemléket. A tojásokat keményre főzzük.
A hagymát apróra vágjuk és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kipréselt fokhagymát is.
A megszokott módon elkészítjük a darált húst. Hozzáadjuk a hagymákat és egy kis mustárral is ízesítjük. Ehhez még adjunk hozzá 2 db nyers tojást is.

A formát kibéleljük alufóliával, egy kicsit megkenjünk zsiradékkal és meghintjük zsemlemorzsával.
Belenyomkodjuk a fasírt hús felét, majd szépen sorba a tojásokat is. (érdemes a tojások végeit levágni, hogy amikor majd szeleteljük mindenütt látszódjon a sárgája is)

Stefánia szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Kocsonya
Kocsonya

A húsokat előkészítjük: a füstölt húst megtisztítjuk, beáztatjuk. A nyers húsokat ha kell átpörzsöljük, hideg vízben átmossuk. Az így elkészített kocsonyahúst 12-15 literes edény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Gombás, göngyölt sertéskaraj
Gombás, göngyölt sertéskaraj

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A vöröshagymát és a petrezselymet apróra vágjuk. A gombát megmossuk, felszeleteljük. Kevés olajon megdinszteljük a hagymát. Rátesszük a g...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lassan sült császárhús
Lassan sült császárhús

A sütőedény alját picit megsózzuk, bőrrel lefelé mehet bele a császár. Húsos részre elnagyoltan felvágott hagymát. Fűszerezzük (só, bors, majoranna, bbq, kömény...stb), lefedjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tojással töltött fasírt
Tojással töltött fasírt

A 4 tojást keményre főzöm. A zsemlét beáztatom, majd jól kinyomkodom. A darált húshoz nagy lyukú reszelőn hozzáreszelem a főtt tojásokat. Hozzáadom az áztatott zsemlét, a fűszereke...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk