20 dkg liszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1 nagy doboz tejföl
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg tortadara
A sütőt melegítsük elő 170 fokra, majd a hozzávalókat, a tortadara kivételével, jól keverjük össze. Ha ezzel elkészültünk, akkor mehet hozzá a dara is. Azért fontos, hogy utoljára kerüljön bele a csoki, hogy ne legyen ideje elázni.
20130806_123835
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsiben tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük készre. Ami még fontos, hogy ne nyitogassuk a sütőajtót!
Az enyém nagyjából harminc perc alatt készült el, és én vaníliás cukorral hintettem meg tálaláskor.
Az eredeti receptben több cukor volt feltüntetve, de úgy gondolom, hogy a húsz deka éppen elegendő.
A tésztát összeállítjuk a fenti alapanyagokból, majd ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval “köröket” gyártunk, majd sütésálló lekvárt vagy mák, dió stb..tölteléket teszü...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűAz élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben. A vajat felolvasztjuk és kihűtjük. A többi hozzávalóval alaposan bedagasztjuk a tésztát. Letakarjuk, meleg helyre tesszük és a dup...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű