menu

Családireceptkönyv.hu

Köményes rántott leves


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 evőkanál étolaj
2 púpozott evőkanál búzaliszt (BL55)
1 teáskanál római kömény - egész
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
1 L víz
1.5 csapott teáskanál só
1 db leveskocka
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

Elkészítés:


A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonnal mehet hozzá a pirospaprika. Ezzel is keverd el és azonnal öntsd fel a vízzel. Most add hozzá a sót és a leveskockát. 10 percen át főzd a levest. Míg fő a leves A tojásokat keverd ki egy tálban. Ha készre főtt a leves, folyamatos keverés közben vékony sugárban csugasd bele a tojást. Ezzel kész is a leves.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Gelu Dóra
Gyömbéres sárgarépa krémleves
Gyömbéres sárgarépa krémleves

A sárgarépát és a gyömbért megpucoljuk és felkarikázzuk,majd sóval borssal puhára főzzük.Ha megpuhult össze turmixoljuk és bele keverjük a natúr joghurtot.Ha nem elég híg,önhetünk...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Csicseriborsó-krémleves
Csicseriborsó-krémleves

A csicseriborsót, a sárgarépát, a fehérrépát, a vöröshagymát, a zellert és a burgonyát egy fazékba tesszük, és felengedjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Feltesszük főni. Ízesít...

Elkészítési idő: 2-2,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

1. A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. 2. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vörösh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Lencseleves kolbásszal
Lencseleves kolbásszal

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Beletesszük a lencsét és felöntjük 2,5 liter vízzel. Amikor felforrt, a répát belereszeljük és fűszerezzük. Fedő alatt lassú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk