• 50 dkg darált hús (sertés)
• bolognai fűszerpor
• só
• bors
• olaj
• hagyma
• ketchup, sajt
• tészta
egy megpucolt hagymát felvágva beletesszük egy edénybe, majd olajat öntünk rá (nem kell sok csak épp, amiben meg lehet pirítani a hagymát), ha a hagyma üveges lesz akkor mehet bele a darálthús, amikor fehér színe lesz a húsnak akkor jöhet a fűszerezés, bolognai porral jól össze kell keverni, mehet bele egy kis kanál só és egy csipet bors, majd egy pohár víz, hogy legyen szaftos, ha szeretnél tehetsz bele ketchupot vagy sűrített paradicsomot is, jó ízt ad neki ez is, de nem kötelező, fontos kóstolgatni ezt is, ha felforrt és ízre finom akkor kész is
tésztának teszünk oda vizet forrni, a vízbe mehet egy kanál só, ha forr a víz mehet bele a tészta, kóstolással tudni fogjuk, ha kész van
A vajat robotgéppel jól kikeverjük és a többi hozzávalóval simára dolgozzuk. Kis tálkákba adagolva hűtőben tároljuk. Frissen sült kalácsok vagy édes vajas kiflik finom kencéje....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit megfőzzük, krumplinyomón áttörjük és az étolajjal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást, valamint ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÁllandó kevergetés mellett forraljunk fel 2 l tejet. Facsarjunk ki 2 citromot, és a levét keverjük el egy kiskanál sóval, majd öntsük a forrásban lévő tejbe. Keverjük, míg a tej ö...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesMegtisztítjuk a kukoricát: a legkülső leveleket és a kukociaselymet eldobjuk, a többit megtartjuk. A félretett levelek felével kibélelünk egy fazekat. Ráfektetjük a csöveket, ha n...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz