a tésztához:
500 g liszt
42 g élesztő
1 teáskanál (legkisebb) cukor
2 csipet só
1 evőkanál olaj
3 evőkanál tejföl
1,8 dl víz
a feltéthez:
pizzakrém, sonka, szalámi, gomba, erős paprika, kukorica, bacon és sajt
a lisztet kimérjük egy nagyobb tálba tesszük, csipet só mehet bele majd az olaj és a tejföl,
egy másik kistálba az élesztőt futtassuk fel langyos vízben, amelybe tegyünk szintén egy csipet sót és kevéske cukrot, ezt összekeverjük hagyjuk pihenni,
amikor az élesztő felfutott mehet a lisztes tálba, tésztává gyúrjuk, megkelesztjük a tésztát majd olajjal kikent tepsibe kinyújtjuk, feltéteket rátesszük a tésztára, majd 200 fokon megsütjük
Lényegében egy húslevest főzöl, sótlanul. A hozzávalókat tetszés szerint változtathatod. Ez a recept egy magyarosabb változat, a világ több táján más-más módon készítik. Akár zölds...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegmossuk a csirkemájat és levágjuk róla az ereket, a hártyákat. Ügyeljünk rá, hogy ne maradjon rajta epe, mert megkeseríti a májat, majd a két lebeny között kettévágjuk. Csíkokra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zablisztet az élesztővel elkeverjük, teszünk hozzá sót, és kókuszolajat, majd összedolgozzuk annyi langyos vízzel, hogy összeálljon a tészta. Közben a sütőt előmelegítjük. Li...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: NehézAz állatokat nem tanítják, melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat tudja, mi nem jó neki, és azt nem eszi meg. Azt sem mondja meg nekik senki, melyek azok a füvek, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz