a tésztához:
500 g liszt
42 g élesztő
1 teáskanál (legkisebb) cukor
2 csipet só
1 evőkanál olaj
3 evőkanál tejföl
1,8 dl víz
a feltéthez:
pizzakrém, sonka, szalámi, gomba, erős paprika, kukorica, bacon és sajt
a lisztet kimérjük egy nagyobb tálba tesszük, csipet só mehet bele majd az olaj és a tejföl,
egy másik kistálba az élesztőt futtassuk fel langyos vízben, amelybe tegyünk szintén egy csipet sót és kevéske cukrot, ezt összekeverjük hagyjuk pihenni,
amikor az élesztő felfutott mehet a lisztes tálba, tésztává gyúrjuk, megkelesztjük a tésztát majd olajjal kikent tepsibe kinyújtjuk, feltéteket rátesszük a tésztára, majd 200 fokon megsütjük
Össze keverjük a tészta hozzávalóit, egy tepsibe kiöntjük, ráhalmozzuk a feltétet,és 180 fokon készre sütjük.
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA liszthez hozzáadjuk a margarint, az áttört főtt burgonyát, majd megsózzuk és beleütjük a tojások sárgáját. Eközben a tejet kevés cukorral meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Darálóba vagy aprítóba rakunk mindent, és ízlés szerinti állagúra pépesítjük. 2. A citromlé lehet több is, akár 80 ml, kinek hogyan ízlik!
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A mogyorót sütőpapíros tepsiben pörköljük légkeveréses sütőben 150 fokon 15 percig. Közben 2-3x rázogassuk meg a tepsit! 2. Ha kész, a tepsiből borítsuk a mogyorószemeket egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű