Családireceptkönyv.hu

Lasagne


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 doboz lasagne tészta (nem kell megfőzni)
80 dkg darált hús (hozzáteheted az 1 kg-ot a nagy tepsihez) attól csak jobb lesz
2-4 gerezd fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma (kihagyhatod)
Bazsalikom
Oregánó

Olaj
Bors
Kevés cukor (ne legyen vad savanyú)
2 dobozos paradicsomszósz (v. csinálhatód darabolt, hámozott paradicsomból is)

Besamel mártáshoz:

½ l tej
4 kanál liszt
8-10 dkg teavaj (vagy rendes rámakockából ugyanennyi)

Elkészítés:


Az olajban az apróra vágott hagymát és fokhagymát megdinsztelem, majd ráteszem a darált húst és addig párolom, míg kifehéredik a hús. Sóval, borssal ízesítem, majd ráteszem a paradicsomszószt, bazsalikomot, oregánót és jól összefőzöm (ennek ragu a neve).

Közben a vajat felmelegítem, beleteszem a lisztet és addig hevítem, míg kezd kifehéredni. Felengedem tejjel, sózom és felfőzöm, nem túl sűrű szósszá (besamel). Ha még sűrű lenne és elfogyott a tej, akkor vízzel hígítsd tovább.
Amikor a hús is és a besamel is készen van, akkor összekevered a kettőt (én mindig a húshoz adom a besamelt). Összekeverve a két anyag nem piros lesz, hanem olyan rózsaszínes).

A tepsi aljára teszel egy kevés ragut (a ragut úgy kell elosztanod, hogy a legfelső sorra is jusson belőle, mert a ragu, rajta a sajttal lesz a záró anyag és nem a tészta). A ragut lehetőleg úgy oszd el, hogy rá kell simítanod a kemény tésztára (ettől fog megpuhulni). Ha úgy látod, hogy van bőven anyag, akkor teheted bővebben egy sor tetejére.
Szóval a ragut leteszed a tepsi aljára, majd ráfektetsz szép sorjában egy adag tésztát. Ha a tészta egy kicsit egymásra fekszik (a szélei) nem baj, most megint ragu és a ragu tetejére reszelt sajtot szórj. Ezt kell ismételni addig, amíg a ragu, v. a tészta el nem fogy. Tetejére ragu megy és sajt. Ez a sajt szépen meg fog pirulni.

Trükkök, tippek, praktikák:


-sajtot nem kell túl sokat szórni rá, vagy teszel rá bővebben, akkor viszont minden második sorra tegyél csak sajtot. Ne feledd, a tetejére mindenhogy kell tenni sajtot.

Lasagne

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszegető
Bazsalikomos-paradicsomos spagetti
Bazsalikomos-paradicsomos spagetti

1. Egy lábasban felhevítem az olajat, majd belerakom az apróra vágott fokhagymagerezdeket. Megpirítom. 2. Beleteszem a paradicsomot, és alacsony hőfokon kevés sóval összeforralom...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta

A csirkemellet sózzuk, borsozzuk, és kevés napraforgó olajon süssük mindkét oldalát aranyszínűre. Ezután serpenyővel együtt tegyük 180 C fokos sütőbe 12 percre. Készítsük elő a zö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Tortilla
Tortilla

A tortillához a hozzávalókat robotgépben összedolgozzuk, megszórjuk kevés lisztel és 10 percig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán gyors mozdulatokkal átgyúrjuk és 12 részre osz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lasagne - Michela Chiappa
Lasagne - Michela Chiappa

Zöld tészta: Tedd a spenótot egy nagy serpenyőbe, és fedjük le 250ml forró vízzel. Sütés közben a fedelet körülbelül öt percig, amíg a spenót is fonnyadt. Vegyük le a tűzről, cs...

Elkészítési idő: 120-150 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk