4o dkg makaróni
kb: 4o dkg csirkemell
1 fej hagyma
2 ek liszt
2 dl tejföl
3 tojás
1o dkg sajt
só
bors
pirospaprika
pici napraforgó olaj
zsemlemorzsa
paradicsomlé
A makarónit sós vízben kifőzzük.
Az olajon megpirítjuk a hagymát, a pirospaprikát és az apróra vágott csirkemellet,
kevés paradicsomlével addig párolunk, míg puha nem lesz.
Megszórjuk 2 csapott kanál liszttel és alaposan összekeverjük….majd beleöntjük a tejfölt.
A kifőtt makarónit, a tojásokat és a tejfölös húst összekeverjük és kivajazott
és morzsázott jénaiba öntjük.
A tetejére reszeljük a sajtot, kis vajat és mehet is a sütőbe.
Addig sütjük, míg a sajt szépen meg nem pirul. (180°C – középen kb: 35 – 40perc )
A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A tejfölt és a reszelt sajtokat, a tojássárgáját összekeverjük, hozzáadjuk az apróra vagdosott kaprot és fűszerezzük. Ráöntjük a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, a felvágottat felcsíkozzuk, a sajtot lereszeljük. A tejfölt a tojással elkeverjük, a sajt felét beleforgatjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA vajas részhez a vajba dolgozzuk a lisztet, majd egy darab sütőpapírra helyezzük, és a hűtőbe tesszük 30 percre. Amíg a vajas rész hűl, elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétvál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, félretesszük. A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű