Családireceptkönyv.hu

Gm kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 250g Scar mix B liszt
- 3 evőkanál olaj
- pici sò
- egy kávèskanál mennyisègü cukor
- 270-280 ml víz
- 10 g èlesztő

Elkészítés:


Kb 50 ml jò meleg vìzbe beletettem a cukrot az èlesztőt, hagytam hogy felfusson.
A liszthez hozzáadtam az olajat ès a sòt.
Èz ezt igy összeszoktam kicsit kavarni.
Ha felfutott az èlesztő hozzáadom a liszthez, majd lassan adagolva a többi vìzet összedolgozom.
Èn azèrt emeltem a vìz mennyisègèt hogy jò lágy tèsztát kapjak.
Miután jol összedolgoztam beleteszem a formába, 30 percet kelesztem, ha megkelt lekenem a tetejèt olajjal majd előmelegìtett sütőben 45 percig sütöm.

Gm kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ági
Kakaós csiga
Kakaós csiga

Összegyúrjuk a hozzávalókat, és addig pihentetjük, míg elkészítjük a csokikrémet (ami mellesleg magában is nagyon finom csemege :D). 2 szilikonos zsírpapír közt kinyújtjuk a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Norita
Sós kifli
Sós kifli

Minden hozzávalók a dagasztógépembe teszek és 10 percig dagasztom. Tálba teszem,, lefedem és duplájára kelesztem. Kelesztés után óvatosan kifordítom a tálból és kicsit átgyúrom. Me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Angéla
Túrós batyu Limara módra
Túrós batyu Limara módra

Az áttört túrót elkeverem a cukorral, búzadarával, citromhéjjal, vaníliás cukorral, tojások sárgájával és a mazsolával. A felvert tojásfehérjét óvatosan forgatom bele. A megkelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejes vajas kifli (ez a legnagyobb sikerélményt adó
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Tejes vajas kifli (ez a legnagyobb sikerélményt adó

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk