menu

Családireceptkönyv.hu

Gm kenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 250g Scar mix B liszt
- 3 evőkanál olaj
- pici sò
- egy kávèskanál mennyisègü cukor
- 270-280 ml víz
- 10 g èlesztő

Elkészítés:


Kb 50 ml jò meleg vìzbe beletettem a cukrot az èlesztőt, hagytam hogy felfusson.
A liszthez hozzáadtam az olajat ès a sòt.
Èz ezt igy összeszoktam kicsit kavarni.
Ha felfutott az èlesztő hozzáadom a liszthez, majd lassan adagolva a többi vìzet összedolgozom.
Èn azèrt emeltem a vìz mennyisègèt hogy jò lágy tèsztát kapjak.
Miután jol összedolgoztam beleteszem a formába, 30 percet kelesztem, ha megkelt lekenem a tetejèt olajjal majd előmelegìtett sütőben 45 percig sütöm.

Gm kenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szevike
Csodatészta Hűtő 2.  A HRUSCSOVI TÉSZTA
Csodatészta Hűtő 2. A HRUSCSOVI TÉSZTA

Az élesztőt meleg folyadékban feloldjuk, belekeverjük a sót és a cukrot és egy kevéske lisztet. Meleg helyen hagyjuk kicsit kelni. Közben minden fanatizmus nélkül szétdörzsöljük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sós fonott kalács húsvétra(Rupáner)
Sós fonott kalács húsvétra(Rupáner)

1. Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt lágy, de nem ragadós tésztát dagasztunk. Ha szükséges, akkor adjun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Limara fahéjas kiflije
Avatar Kriszti Puskás Kedvelnék
Limara fahéjas kiflije

A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
313. Felhő zsemle
313. Felhő zsemle

Liszt ,só, sütőpor, a közepébe cukor, élesztő,tej. . Amikor felfutott, adok hozzá olajat, tojást. Dagasztani ,összeállt a tészta, hozzá hideg vaj. Tovább dagasztom. Meleg hel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk