4 vaníliás pudingpor
3 dl víz --> simára keverjük
8 tojásfehérje
25 dkg cukor --> keményre felverni (először a fehérjét)
1 l víz
25 dkg porcukor --> felfőzni, majd folyamatosan jön bele a feloldott puding.
Sűrűre főzzük, a végén jön bele a felvert fehérje --> még pár percig ezzel is főzzük. Lehet habverőt is használni.
Langyosra hűtjük és a két lap közé töltjük.
Tészta: leveles vagy hájas. 2 lapot sütünk, alsóra kenjük, felsőt felvágva rakjuk rá.
A tejjel (fokozatos adagolás mellett) elkeverjük a vaníliás krémport, a lisztet és a cukrot. Àllandó keverés mellett felforraljuk, forrás után pár percig fözzük. A tojásfehérjét...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan össz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA kissé összetört túrót a tejszínnel, porcukorral és a vanília rúd kikapart magjaival kikeverjük. A hideg 1.5 dl tejbe beleesszük a zselatinport majd lassú tűzön felolvasztjuk és a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat nem, nem margarint) habosra keverjük a cukorral. Apránként hozzászitáljuk a lisztet, jó eldolgozzuk vele. Lisztezett munkafelületre öntjük a tésztát...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű