4 vaníliás pudingpor
3 dl víz --> simára keverjük
8 tojásfehérje
25 dkg cukor --> keményre felverni (először a fehérjét)
1 l víz
25 dkg porcukor --> felfőzni, majd folyamatosan jön bele a feloldott puding.
Sűrűre főzzük, a végén jön bele a felvert fehérje --> még pár percig ezzel is főzzük. Lehet habverőt is használni.
Langyosra hűtjük és a két lap közé töltjük.
Tészta: leveles vagy hájas. 2 lapot sütünk, alsóra kenjük, felsőt felvágva rakjuk rá.
A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra. A száraz hozzávalókat (liszt, szódapor, sütőpor, cukor, só) egy tálban összeforgatjuk. A megybefőttet egy szűrőbe öntfük és lecsepegtetjük. A ma...
Elkészítési idő: 5 perc +sütés1. Az aszalt szilva kivételével a puszedlik hozzávalóit (liszt, porcukor, méz, olvasztott vaj, tojás, tej, sütőpor, mézeskalács fűszerkeverék) alaposan összegyúrjuk. Az így kapott...
Elkészítési idő:Az élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, majd megszórjuk egy evőkanálnyi cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő:A lisztet elkeverjük a sóval, sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejfölt és annyi vizet, hogyjól gyúrható tésztát kapjunk. 11 egyenlő részre osztjuk (vagy amennyire sz...
Elkészítési idő: