4 vaníliás pudingpor
3 dl víz --> simára keverjük
8 tojásfehérje
25 dkg cukor --> keményre felverni (először a fehérjét)
1 l víz
25 dkg porcukor --> felfőzni, majd folyamatosan jön bele a feloldott puding.
Sűrűre főzzük, a végén jön bele a felvert fehérje --> még pár percig ezzel is főzzük. Lehet habverőt is használni.
Langyosra hűtjük és a két lap közé töltjük.
Tészta: leveles vagy hájas. 2 lapot sütünk, alsóra kenjük, felsőt felvágva rakjuk rá.
A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kinyújtj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA formákat nem kell kikenni, viszont készítsük elő őket egy nagy tepsire, egymás mellé rakosgatva. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, összegyúrjuk a porcukorral, tojássárgákkal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz átszitált lisztet a porcukorral, vajjal, tojással és a tejben áztatott szalalkálival összegyúrjuk. (Ne rakjunk hozzá több tejet, mert a végére szépen összeáll a tészta.) A kido...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA narancslében csomómentesen elkeverjük a zselatint és az édesítőt, majd mérsékelt lángon forralásig melegítjük. Mielőtt forrni kezdene, levesszük a tűzről, pár percig hűlni hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű