1 kg félgrízes liszt
1 tojás
5 dkg élesztő
7 kknaál só
5-6 dl tej (+ amennyit a liszt felvesz) --> dagasztjuk, kelesztjük
tepertőbe 1 ekanál ecet
A tésztát lágy margarinnal vékonyan megkenni --> erre jön a tepertő --> hajtogatni 3-szor, utána sütni.
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra ( kb. 4 – 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet munkalapra szitáljuk, a tojást felverjük a tejjel, a tejfölt meglangyosítjuk. Elmorzsoljuk a lisztben a zsiradékot, hozzáadjuk a tejfölt, a felvert tojás 2/3 részét, a só...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes