Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Szilvalekvár sütőben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy 10 l-es fazékba kb 8 kg kimagozott szilvát a sütőbe teszünk. Gyenge fokozaton kb 4 óra múlva csak a tetején lévő szeneket beforgatjuk, hogy az is puhuljon. Később még megismételhetjük. A 7. óra végén kivesszük a sütőből, 1 kg cukrot kb 1/2 óráig kevergetve dolgozunk bele. (A főzés ideje alatt ügyeljünk arra, hogy éppen csak rotyogjon és ne érjünk kavaráskor a széléhez vagy az aljához!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Görögdinnyelekvár (Sóbors)
Görögdinnyelekvár (Sóbors)

A görögdinnyét vágjuk fel, a húsát kockázzuk fel. Vegyük ki a magjait, majd a gyümölcshúst tegyük bele egy szűrőbe, hogy a felesleges nedvesség lecsepegjen. Közben az almákat is sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkini lekvár
Cukkini lekvár

A cukkinit megtisztítjuk, eltávolítjuk a magokat és lereszeljük. Adjuk hozzá a két citrom levét, majd fedő alatt puhára pároljuk, majd mehet hozzá a cukor, botmixerrel pürésítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
EPER*
EPER*

Megmosom, félbe, negyedbe vágom, attól függ mekkorák. Aztán kevés cukorral meghintettem, és összetöröm darabosra. (Lehet gumikesztyűben, mert fog) vagy éjszakára/24 órára hűtőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsike
Eperdarabos eperlekvár cukor nélkül, tartósítószerme
Eperdarabos eperlekvár cukor nélkül, tartósítószerme

Az üvegeket, a lábast, a szedőkanalat és az ép, sérülésmentes kupakokat forró, mosószeres vízben elmosogatjuk, alaposan elöblítjük. A üvegeket egy tepsi hideg vízbe állítjuk és ki...

Elkészítési idő: kb 4 nap (pihi)
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk