Családireceptkönyv.hu

Szilvalekvár sütőben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Egy 10 l-es fazékba kb 8 kg kimagozott szilvát a sütőbe teszünk. Gyenge fokozaton kb 4 óra múlva csak a tetején lévő szeneket beforgatjuk, hogy az is puhuljon. Később még megismételhetjük. A 7. óra végén kivesszük a sütőből, 1 kg cukrot kb 1/2 óráig kevergetve dolgozunk bele. (A főzés ideje alatt ügyeljünk arra, hogy éppen csak rotyogjon és ne érjünk kavaráskor a széléhez vagy az aljához!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Lekvárok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Csokilekvár
Csokilekvár

A kakaóport, a cukrot, a sót és a dzsemfixet csomómentesre keverjük a vízzel, és lassú tűzön felforraljuk. A tűzről levéve beletördeljük a csokit, kevergetjük, amíg elolvad, majd v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyömbéres zöldparadicsom dzsem
Gyömbéres zöldparadicsom dzsem

A megtisztított és karikára vágott zöldparadicsomhoz hozzáadjuk a cukrot, illetve a megtisztított, szeletekre vágott lime-ot és gyömbért. A lábast lefedjük, és másnapig vagy a cuko...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkini lekvár
Cukkini lekvár

A cukkinit megtisztítjuk, eltávolítjuk a magokat és lereszeljük. Adjuk hozzá a két citrom levét, majd fedő alatt puhára pároljuk, majd mehet hozzá a cukor, botmixerrel pürésítjük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Sárgabarack dzsem
Sárgabarack dzsem

A sárgabarackot megmossuk, ki magozzuk, a hibás részeket ki vágjuk. Ennek kell 3,0 kg-nak lenni. Kézzel jól összetörjük, és hozzáadjuk a cukrot.Egy napig állni hagyjuk, és többször...

Elkészítési idő: 24
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk