Egy 10 l-es fazékba kb 8 kg kimagozott szilvát a sütőbe teszünk. Gyenge fokozaton kb 4 óra múlva csak a tetején lévő szeneket beforgatjuk, hogy az is puhuljon. Később még megismételhetjük. A 7. óra végén kivesszük a sütőből, 1 kg cukrot kb 1/2 óráig kevergetve dolgozunk bele. (A főzés ideje alatt ügyeljünk arra, hogy éppen csak rotyogjon és ne érjünk kavaráskor a széléhez vagy az aljához!)
1. A megtisztított barackot és a porcukrot rétegesen egy nagy cserép-lábosba rakjuk. 2. Egy réteg cukor, egy réteg barack, addig, amíg a barack tart; alul és fölül cukor legyen...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA dinnyét kockára vágjuk, beletesszük egy fazékba és rászórjuk a cukrot és a citromlevet. Egy óra hosszat állani hagyjuk, de közben megkeverjük. Ez után rászórjuk az egy zacskó dz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEléggé macerás az elkészítése mert sok dologra oda kell figyelni, de az eredmény megéri mert nagyon finom lekvárt kapunk. A mennyiségekre is oda kell figyelni, nehogy sokat készít...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: NehézA szilvát megmosom két soron, majd kimagozom.Ezután húsdarálón ledarálom.Vas lábosban főzöm.Ha kedved van egész nap keverni, akkor tedd a tűzhelyre, és kb.10-12 órán át keverve fő...
Elkészítési idő: 12 óra Nehézség: Könnyű