2 tojás
1 pohár porcukor (1 pohát = 3 dl)
1 pohár tej
2 pohár félgrízes liszt
1 sütőpor
1 dl olaj
esetleg vaníliás cukor
Tojás + porcukor - habosra kikeverni
+ olaj és a tej (a tejet aszerint, hogy a tészta jó legyen, ne túl lágy, ne túl kemény)
+ liszt, sütőpor (zsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, gyümölccsel megszórjuk.
2 marok kr. cukor + 2 marok liszt + 1 kanál vaj --> összemorzsolni --> a tetejére rászórni (lehet fahéjjal megszórni)
(Finom málnával, ribizlivel stb, darabos dióval..)
Elkészítése: Előmelegítem a sütőt 220 fokra. Kikenek egy kuglóf formát jócskán vajjal, és kilisztezem. A tojás fehérjét habbá verem, sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros tejben felfuttatjuk,és a hozzávalókból egy lágyabb kelt tésztát dagasztunk. 25 dkg margarint összegyúrunk 10 dkg liszttel. A tésztát kinyújtjuk,és a lisztes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDagasztógépben összeállítom hogy elváljon az edény falától.Kelesztés NÉLKÜL nyújtom szilikon/zsírpapíros rizslisztezett nyújtó deszkán kb 1cm vastagra. Újnyi szélességűre csíkozom....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes- az élesztőt felfuttatom, közepesen lágy tésztás készítek - két részre osztom - az egyik felébe teszek egy pici tejben elkevert 1 ek kakaót, 1 ek cukrot és 1 mk fahéjat. - külö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes