2 tojás
1 pohár porcukor (1 pohát = 3 dl)
1 pohár tej
2 pohár félgrízes liszt
1 sütőpor
1 dl olaj
esetleg vaníliás cukor
Tojás + porcukor - habosra kikeverni
+ olaj és a tej (a tejet aszerint, hogy a tészta jó legyen, ne túl lágy, ne túl kemény)
+ liszt, sütőpor (zsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, gyümölccsel megszórjuk.
2 marok kr. cukor + 2 marok liszt + 1 kanál vaj --> összemorzsolni --> a tetejére rászórni (lehet fahéjjal megszórni)
(Finom málnával, ribizlivel stb, darabos dióval..)
Dagasztás után pihentetés kb 1 óra, utána formába rakom és ott is kelesztem
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt belemorzsolom kb. egy deci langyos 1 kávéskanál cukorral édesített tejbe, és félre is teszem. A vajat felolvasztom – én a mikró kiolvasztó programjával szoktam -, a li...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFuttassuk fel az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben. Szitáljuk a lisztet egy edénybe, majd a közepén készítsünk mélyedést és öntsük bele a felfuttatott élesztőt. A maradék teje...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk lágy kelt tésztát készítünk. Letakarva duplájára kelesztem. A megkelt tésztát kisodrom dereje szaggatóval csíkokat vágok. Kéztörlő papír gurigáját ketté vá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű