2 tojás
1 pohár porcukor (1 pohát = 3 dl)
1 pohár tej
2 pohár félgrízes liszt
1 sütőpor
1 dl olaj
esetleg vaníliás cukor
Tojás + porcukor - habosra kikeverni
+ olaj és a tej (a tejet aszerint, hogy a tészta jó legyen, ne túl lágy, ne túl kemény)
+ liszt, sütőpor (zsírozott és lisztezett tepsibe öntjük, gyümölccsel megszórjuk.
2 marok kr. cukor + 2 marok liszt + 1 kanál vaj --> összemorzsolni --> a tetejére rászórni (lehet fahéjjal megszórni)
(Finom málnával, ribizlivel stb, darabos dióval..)
Összegyúrjuk 10 percig pihentetjük. Megfonjuk hatos fonással, hogy szép magas legyen, majd egy kevés tojássárgáját pici vízzel elkeverünk, azzal lekenjük és 170 fokon 60 percig süt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatjuk a tejben. Ehhez a langyos tejbe beletesszük az élesztőt és a porcukrot. Elkeverjük, majd kb. 10 percre félretessük. Amikor felfutott az élesztő, összeá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit megdagasztjuk, letakarva hagyjuk duplájára kelni. Ezalatt a papírgurigákat bevonjuk alufóliával. A tésztát lisztezett felületen egy centiméter vastag lappá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojást a porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább keverjük. A csokoládét, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt kis kockák...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű