250 g tepertő
500 g liszt
20 g élesztő
1 dl tej
2 toj sárgája
2 dl tejföl
1 csapott kk őrölt fehérbors
só
Tejben élesztő megfuttatva.
Liszt + tepertő + toj.sárgája + zejföl+ élesztő+ só + bors --> összedolgozzuk, tejjel lazíthatjuk, ha túl kemény lenne. 1,5 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk. Berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk. Sütőlemezen még 30 percig kelesztjük.
200 fokon 40 percig sütjük.
Fokhagymát, párolt brokkolit leturmixoljuk majd bekeverjük a liszttel és tojásokkal. Tepsibe kanalazzuk (sütőpapíron) 180°C-on kisütjük.
Elkészítési idő: 20p Nehézség: Könnyű1. A cukrot a langyos tejjel elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni. 2. Míg az élesztő felfut, addig a dagasztótálba belemérjük az összes többi hozzávaló...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. 2. Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem....
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes1. A tejet és az olajat langyosítsuk meg egy tálban. 2. Szórjuk bele az élesztőt. 3. Az élesztőt picit kavarjuk el, majd a többi hozzávalóval (liszt, só, cukor) gyúrjuk össze. Én...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű