250 g tepertő
500 g liszt
20 g élesztő
1 dl tej
2 toj sárgája
2 dl tejföl
1 csapott kk őrölt fehérbors
só
Tejben élesztő megfuttatva.
Liszt + tepertő + toj.sárgája + zejföl+ élesztő+ só + bors --> összedolgozzuk, tejjel lazíthatjuk, ha túl kemény lenne. 1,5 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk. Berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk. Sütőlemezen még 30 percig kelesztjük.
200 fokon 40 percig sütjük.
Egy keverő tálba szórom a lisztet, hozzáadom a többi hozzávalót, majd jól összegyúrom, letakarom, és hideg helyen 1 órát pihentetem. Liszttel meghintett gyúródeszkán elnyújtom a t...
Elkészítési idő:ELKÉSZÍTÉS: A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, majd elmorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Közben a lisztet a dagasztó tartályba öntjük, mehet bele a só is, majd ho...
Elkészítési idő:A hozzávalókat egy tálba mérjük és robotgéppel összeállítjuk. Sűrű masszát fogunk kapni. Majd egy szilikonos kinyomóba kanalazzuk (ha ilyen nincs akkor tökéletesen megteszi egy hab...
Elkészítési idő: 1-1,5óra