250 g tepertő
500 g liszt
20 g élesztő
1 dl tej
2 toj sárgája
2 dl tejföl
1 csapott kk őrölt fehérbors
só
Tejben élesztő megfuttatva.
Liszt + tepertő + toj.sárgája + zejföl+ élesztő+ só + bors --> összedolgozzuk, tejjel lazíthatjuk, ha túl kemény lenne. 1,5 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk. Berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk. Sütőlemezen még 30 percig kelesztjük.
200 fokon 40 percig sütjük.
A vajjal körben kikenjük az üstöt, majd beletesszük a maradékot, ráöntjük a tejet, a sót, és felforraljuk a keveréket. Ha forr, folyamatos keverés mellett beletesszük a lisztet és...
Elkészítési idő: kb. 45 perc Nehézség: KönnyűA 1/2 dl tejbe belemorzsolom az élesztőt, teszek bele 1 kk cukrot és feéfuttatom. A lisztbe belekeverem a sót, borsot, fokhagymaport, chili port és összemorzsolom a margarinnal. Ha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat összekeverjük. A vizet, a tojást, az olajat és a TO-TU-t fakanállal összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztkeveréket. 5 percig pihentetjük a tésztát. (Jó kemény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt, majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót. Elkezdjük kézzel összedolgozni, és ekko...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes