250 g tepertő
500 g liszt
20 g élesztő
1 dl tej
2 toj sárgája
2 dl tejföl
1 csapott kk őrölt fehérbors
só
Tejben élesztő megfuttatva.
Liszt + tepertő + toj.sárgája + zejföl+ élesztő+ só + bors --> összedolgozzuk, tejjel lazíthatjuk, ha túl kemény lenne. 1,5 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk. Berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk. Sütőlemezen még 30 percig kelesztjük.
200 fokon 40 percig sütjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk (a szezámmag kivételével). A masszát egy félórára a hűtőbe tesszük. Amikor letelt a félóra, kinyújtjuk 1-2 cm vékonyra, kis kockákra v...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A gép a hozzávalókból tésztát dagaszt, a tökmagot csak a végén gyúrom bele kézzel. 2. Hagyom duplára kelni, lisztezett deszkára kiborítom és kézzel ellapogatom ujjnyi vastag...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézÖsszekeverjük az átszitált lisztet a sütőporral, cukorral, sóval, magkeverékkel és a finomra reszelt sajttal. Ráreszeljük a hideg vajat és a hideg vizet apránként hozzáadva összegy...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat jól összedolgozzuk. Kb. egy órán át pihentetjük (előző nap is elkészíthetjük, hűtőszekrényben állni hagyjuk). Egyforma nagyságúakra szaggatjuk, majd előmelegített...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű