250 g tepertő
500 g liszt
20 g élesztő
1 dl tej
2 toj sárgája
2 dl tejföl
1 csapott kk őrölt fehérbors
só
Tejben élesztő megfuttatva.
Liszt + tepertő + toj.sárgája + zejföl+ élesztő+ só + bors --> összedolgozzuk, tejjel lazíthatjuk, ha túl kemény lenne. 1,5 órát kelesztjük.
Lisztezett deszkán 2 cm vastagra nyújtjuk. Berácsozzuk a tetejét, kiszaggatjuk. Sütőlemezen még 30 percig kelesztjük.
200 fokon 40 percig sütjük.
Állítsuk össze a tésztát, az átszitált liszthez keverjük hozzá az élesztőport, a cukrot, a sót, a fele tojást majd a lágy vajat. Gyúrjuk össze, majd apránként öntsük hozzá a tejet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta dagasztását általában a kenyérsütőgépben szoktam "elvégezni", illetve elvégeztetni. :) 1. A gép üstjébe beleöntök kb. 2,5 dl tejet, beleteszem a vajat, a tojássárgákat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent egybe dolgozok. Kalács kemyénységű tészta legyen . Pihentetem hűtőben akár 2 órát is. Finomabb, könnyebb sütni nem ragad és nem folyik ki belőle a zsiradék ! Diónyi va...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű