olaj
1 hagyma
3 srépa
3 petrezselyem
2 marék borsó
tészta: 1 bögre liszt
1 tojás + petrezselyemzöldje + 1 ekanál só + kevés víz
Egy kis olajon üvegesítjük az apróra vágott hagymát. Só, bors, paprika. Felöntjük 1 l vízzel. Ebbe beletsszük a karikára vágott répát, petrezselymet (bármi mást, amit szeretünk: karfiol, karalábé..).
Amikor már majdnem jó, jön bele a borsó. Amikor puha a zöldség, beleszaggatjuk a tésztát.
Kész, fogyasszuk jó egészséggel :)
A megmosott csontos csirkehúst néhány darabba vágjuk, és egy nagyobb fazékba tesszük. A megtisztított gyökérzöldségeket durvára vágjuk, ezek is mehetnek a lábasba....
Elkészítési idő: 175 perc Nehézség: KönnyűA babot előző este beáztatjuk. A hagymát, fokhagymát megpucoljuk, s apró kockára vágjuk. A babot tiszta hideg vízben feltesszük főni és hozzáadjuk a babèrlevelet, hagymát, fokhagym...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Nehéz1. A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk, hozzáadjuk a csirkemell csíkokat és fehéredésig pirítjuk. 2. Felöntjük vízzel, sózzuk és lassú tűzön főzzük. 3. Amikor már majdnem megf...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA fokhagymát és a vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük az olajon, sózzuk, borsozzuk. A lisztet rászórjuk - nem szabad pirítani -, s majd az alaplével felöntjük, foly...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű