olaj
1 hagyma
3 srépa
3 petrezselyem
2 marék borsó
tészta: 1 bögre liszt
1 tojás + petrezselyemzöldje + 1 ekanál só + kevés víz
Egy kis olajon üvegesítjük az apróra vágott hagymát. Só, bors, paprika. Felöntjük 1 l vízzel. Ebbe beletsszük a karikára vágott répát, petrezselymet (bármi mást, amit szeretünk: karfiol, karalábé..).
Amikor már majdnem jó, jön bele a borsó. Amikor puha a zöldség, beleszaggatjuk a tésztát.
Kész, fogyasszuk jó egészséggel :)
Zöldbabot és a fejtett babot kuktában puhára főzzük. Rántást készítünk, amibe apróra vágott hagymát, zeller- és petrezselyemzöldet, friss tárkonyt, konzerv paradicsomot, végül fokh...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát és a zellert az olajban kis lángon 7-8 percig pároljuk, időről időre evőkanálnyi vizet adunk hozzá. Hozzáadjuk a fokhagymát, további 5 percig kevergetjük kis lángon. Hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacon szeleteket az edényben, amiben készítjük majd a levest megpirítjuk, és papírtörlőre kiszedjük. A lilahagymát felaprítjuk, és a zsírban üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1)Feltesszük főni a krumplit és cukkinit annyi vízzel,hogy bőven ellepje,belerakom a fűszereket 2) Ha kész összeturmixoljuk,visszarakjuk főni és hozzáadjuk a tejszínt és összerott...
Elkészítési idő: 30p Nehézség: Könnyű