♥ TÉSZTA:
250 gramm finomliszt
250 gramm margarin
4 evőkanál hideg víz
1 evőkanál cukor
1 evőkanál 10%-os ecet
csipet só
♥ TÖLTELÉK:
3 nagy savanykás alma (nálam rétesalma)
1 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő
♥ Tészta:
A lisztbe belekeverjük a sót meg a cukrot, csipet sót, hozzá a hideg felvágott margarint és összemorzsoljuk.
Közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a hideg vizet meg az ecetet, és főleg ujjheggyel gyorsan elkeverjük.
Összegyúrjuk, cipót formálunk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük fél órára. Közben elkészítetjük a tölteléket.
♥ Almatöltelék: 3 nagy savanykás almát 1 evőkanál cukorral, 1 kkanál őrölt fahéjjal 1 evőkanál étkezési keményítővel összefőzzük:
Az almákat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Cukorral fedő alatt lassan pároljuk, időnként megkeverjük.
Mikor pépesedik, hozzákeverjük az őrölt fahéjat, majd az étkezési keményítőt, és levesszük a tűzről.
A hűtőből kivett tésztát kb 3mm vastag körlappá nyújtjuk. A körlapot nyolc részre vágjuk, és a nyolc háromszög
mindegyikén ejtünk 2-3 bevágást. Középre helyezzük a már kihűlt tölteléket, és a tészta két oldalát keresztben ráhajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon max. fél óra alatt megsütjük.
A tésztához a margarint, a porcukrot, a 3 egész tojást, valamint a mézet jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, végül a tejet. Jó sokáig kavarjuk, hogy szép si...
Elkészítési idő:Almás pité Eta módra:-) Ma sütöttem ezt az egyszerű sütit,,,ahogy kihűlt máris fogyasztható,,,finom puha,,,e reci szerint sütöm az almás pitét már legalább 30 éve ,,,hagy kedveske...
Elkészítési idő: