Családireceptkönyv.hu

Almás papucs (Charoh)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA:
250 gramm finomliszt
250 gramm margarin
4 evőkanál hideg víz
1 evőkanál cukor
1 evőkanál 10%-os ecet
csipet só
♥ TÖLTELÉK:
3 nagy savanykás alma (nálam rétesalma)
1 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:


♥ Tészta:
A lisztbe belekeverjük a sót meg a cukrot, csipet sót, hozzá a hideg felvágott margarint és összemorzsoljuk.
Közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük a hideg vizet meg az ecetet, és főleg ujjheggyel gyorsan elkeverjük.
Összegyúrjuk, cipót formálunk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük fél órára. Közben elkészítetjük a tölteléket.
♥ Almatöltelék: 3 nagy savanykás almát 1 evőkanál cukorral, 1 kkanál őrölt fahéjjal 1 evőkanál étkezési keményítővel összefőzzük:
Az almákat meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Cukorral fedő alatt lassan pároljuk, időnként megkeverjük.
Mikor pépesedik, hozzákeverjük az őrölt fahéjat, majd az étkezési keményítőt, és levesszük a tűzről.
A hűtőből kivett tésztát kb 3mm vastag körlappá nyújtjuk. A körlapot nyolc részre vágjuk, és a nyolc háromszög
mindegyikén ejtünk 2-3 bevágást. Középre helyezzük a már kihűlt tölteléket, és a tészta két oldalát keresztben ráhajtjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokra előmelegített sütőben alsó-felső lángon max. fél óra alatt megsütjük.

Almás papucs (Charoh)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
KLASSZIKUS SOMLÓI GALUSKA
KLASSZIKUS SOMLÓI GALUSKA

A somlói galuska csokis piskótájához szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és az elvegyített sütőport, lisztet, kakaó...

Elkészítési idő: 210 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Diós-mogyorós szelet
Diós-mogyorós szelet

A tészta alapanyagait egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Majd kinyújtjuk és kivajazott tepsibe tesszük, 160 fokon 15 percen át sütjük. Közben a pudingport és a cukor összekeve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Sockerkaka/Piskóta
Sockerkaka/Piskóta

Sätt ugnen på 175 °C. Smörj och bröa sockerkaksformen. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda samman mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och häll i mjölken, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos sajttorta - sütés nélkül (Sóbors)
Citromos sajttorta - sütés nélkül (Sóbors)

A kekszet daráljuk le, majd forgassuk egybe az olvasztott vajjal, utána a kekszes keveréket simítsuk a tortaforma (24 cm-es) aljára. A mascarponét a porcukorral keverjük össze, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk