50 dkg liszt,
17 dkg porcukor,
28 dkg vaj vagy margarin,
4 db tojássárgája,
két kiskanál sütőpor,
15 dkg dió vagy mandula vagy mogyoró ( darált ). +
a tetejére amennyi rámegy, reszelt citromhéj,
1 cs. vaníliás cukor
A hozzávalókból tésztát gyúrunk és 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetejét egész tojással lekenjük. A tetejét is meghintjük a dióval vagy mandulával, vagy mogyoróval ( amivel a tésztáját is készítettük ) . Az elkészített tésztát hűvös helyen 1 órát pihentetjük, majd kis pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk belőle.
A kifliket kis távolságra egymástól sütőpapíros tepsin, 180 fokon kb. 10 perc alatt vagy addig amíg egy kis színt nem kap megsütjük. Ha kihűlt vaníliás porcukorral meghintjük
A 1 dl tejben futtassuk meg az élesztőt. A lisztet tegyük egy dagasztótálba, adjuk hozzá a vajat, sót, porcukrot, tojásokat, a a maradék tejet és a felfuttatott élesztőt. Daga...
Elkészítési idő: 16 db Nehézség: KözepesA lisztben keverjük el a sütőport és a többi alapanyagot hozzáadva gyúrjunk belőle tésztát. A tészta 2/3 része lesz a süti alja, ezt tegyük a hűtőbe. A maradék 1/3 része reszelve l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a lisztet dagasztótálba szórjuk. Az élesztőt hosszabb falú pohárba morzsoljuk, hozzáadjuk az 1 teáskanálnyi cukrot és felöntjük 1 dl langyos vízzel. Megvárjuk, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű