Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bajor perec


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3 csésze liszt
1 csomag instant élesztő
1 kk. só
1 evőkanál cukor
1,5 csésze szója vagy rizstej
1/2 csésze olívaolaj

Elkészítés:


Melegítsd elő a sütőt 190 fokra, majd fogj egy jó nagy keverőtálat. A lisztet, sót, és cukrot keverd össze, majd szórd bele az élesztőt, majd a tejet és az olajat is öntsd bele. Dolgozd össze a kezeddel, míg formázható tésztát nem kapsz. A gombócot oszd nyolc részre (úgy lesz legpontosabb, ha mindig elfelezgeted őket), és lisztezetlen konyhapulton sodord őket kis kígyókká, majd kunkoríts pereceket belőlük. Pakold őket sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd kelni 1/4 órát. Ezalatt egy csészében, készítsd el a sós mázat: három evőkanál liszthez adj egy evőkanál sót, és kevergetve lassan adagolj annyi vizet hozzá, hogy sűrű tejfelszerű mázat kapj.
Közben egy jókora fazékban forralj vizet, szórj bele egy kiskanál szódabikarbónát, és ha a perecek megkeltek, lapos szűrőkanállal egyenként engedd le őket a forró vízbe, majd húsz másodperc,
de legfeljebb fél perc elteltével kapd ki, és tedd vissza őket a sütőpapírra. A legvastagabb kunkoroknál vagdoss a perecekbe vízszintes vonalakat Told őket a forró sütőbe 20 percre, de 15 perc elteltével csepegtess rájuk itt-ott egy kis sós mázat és told vissza a sütőbe még 5 percre.

Bajor perec

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dóra
Nutellás tekercsek
Nutellás tekercsek

Hozzávalókat összekeverem, dagasztom, kelesztem, majd két részre osztom. Kör alakot nyújtok belőle (2-3mm), megkenem DW nutellával, majd felvágom mint egy pizzát, 12 részre.A hár...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
*Omlós-sajtos pogácsa, Házi pék módra
*Omlós-sajtos pogácsa, Házi pék módra

1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a töb...

Elkészítési idő: 2 óra +
Nehézség: Könnyű
share
Lángos
Lángos

Elkészítés A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Vizes zsemle
Vizes zsemle

A langyos cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a tojással és kevés sóval egy tálba tesszük, az élesztős vizet hozzáöntjük és meggyúrjuk a tésztát. Letakarva 45 percen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk