rizs
2 répa
2 cukkini
200 g szójacsira
bébi spenót
gomba
2-3 fokhagyma gerezd
1 db. reszelt gyömbér
500 g felaprított marhahús
1 tojás személyenként
cukor
ecet
kukorica keményítő
olaj (napraforgó)
olaj (szezám)
Főzze meg a rizst ( 1 egység rizshez 2 egységnyi vízzel) : 10 percig erős lángon, majd további 10 percig lefedve, levéve a tűzről.
Készítse el a pácot: Keverje el a 3 ek cukrot 3 ek sszezám olajjal, 3 ek ecettel, 1 gerezd széttört fokhagymával, 1 kk reszelt gyömbérrel.
A marhahúst vágja vékony szeletekre, tegye a pácba, majd pihentesse a hűtőben 20 percen keresztül.
A zöldségeket vágja nagyon vékony lemezekre ( répa, cukkini és gomba)
Külön-külön süsse meg a zöldségeket egy edényben (lehet wok is, de nem szükségszerű) Répa-gomba-szója-bébispenót-cukkini a sorrend, és minden zöldség után 1 kk napraforgó olajat adjon hozzá.
Ízlés szerint adhatunk hozzá felaprított fokhagymát, majd kb 1 perc elteltével adjunk 1 kk szója szószt is minden egyes zöldséghez.
Kevés forró olajban kb 2 percen keresztül süssük át a marhahúst, és süssük meg a tojást is.
Tálalás: alul rizs, zöldségek a tálban körben, középen a marhahús és a tojás.
Elővettem a jó nehéz vaslábasomat és feltettem a tűzre. Levágtam egy szép szelet szalonnát, felkockáztam és egy evőkanál olívaolaj kíséretében a meleg vaslábasba tettem. Lassan kio...
Elkészítési idő:A húst nem egyformára daráljuk, hanem két méretre: egy finomabbra, ez lesz a töltőanyag, ami egyenletesebbe teszi a kolbász állagát, és durvábbra, ami pedig javítja a textúráját, s...
Elkészítési idő:1. Személyenként fél db hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. 2. A húst kockákra vágjuk, megsózzuk és a hagymához tesszük. 3. Addig sütjük a hagymás zsírb...
Elkészítési idő:A szalonnáról vágd le a bőrét, majd kockázd fel. Lobogó vízben főzd 10percig, bőrével együtt. Szűrd le és tedd félre. Vegyél elő egy olyan edényt, ami később mehet a sütőbe is...
Elkészítési idő: