1 kg marhahús (comb)
3- 4 nagy fej vöröshagyma
2 ek. zsír
bors
só
Este fogunk a hús előkészítéséhez.
A húst szép szeletekre vágjuk, a hagymákat félbe vágjuk, majd felkarikázzuk. Nem kell kockákra, csak szálasra vágni.
Egy ételdobozban lerakunk egy sor húst, jó bőven borsozzuk, rá egy réteg hagymát.Ezzel a rétegezéssel lerakjuk az összes hagymát, húst. A dobozt lefedve a húst a hűtőben pácoljuk másnapig.
Másnap kivesszük húsokat, lekaparjuk róla a hagymát, de félre tesszük. Zsírt forrósítunk, és a forró zsírban fehéredésig sütjük
a húsok mindkét oldalát, majd a hagymát is hozzátesszük, felöntjük 1/2 l vízzel + 1 marhahús leveskocka is mejen bele. (Igényesebbek húslevest használjanak!) Sózzuk, szükség szerint még borsozzuk. Lefedjük, és lassú tűzön pároljuk, amíg a hús teljesen porhanyóssá válik. Ezalatt az idő alatt a hagyma teljesen szétfő, és csak a sűrű barna szaft marad belőle.
Amikor a szaftja besűrűsödött, megkóstoljuk és újra fűszerezzük, ha szükséges.
Hagynás tört krumplival szoktam tálalni
A marhahúst 8 szeletre vágom, széleit bevagdosom és húsvágó deszkára helyezem. Bőven meghintem zsemlemorzsával, majd a morzsát húskalapáccsal beleverem. A másik oldalát is ugyanígy...
Elkészítési idő:Gyros fűszerkeverék hozzávalók: 3 ek. só 1 ek. pirospaprika 2 tk. őrölt bors 1 ek. aprított vagy szárított petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 1 ek. apr...
Elkészítési idő:1. A húst megtisztítjuk, szárazra töröljük, és közepes kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 5 evőkanál olajon aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük kevés vízzel...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra