Családireceptkönyv.hu

Birsalmás, gesztenyés kacsasült


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész pecsenyekacsa
4 birsalma
20 dkg hámozott egész gesztenye
só,
sütőzacskó

Elkészítés:


Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalma magházát, szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba tesszük, amelyet lezárunk, és tepsibe helyezünk. Néhány helyen késsel megszurkáljuk a zacskót, hogy távozhasson belőle a sütés közben keletkező gőz. Forró sütőben 1,5-2 órán át sütjük, közben hústűvel ellenőrizzük, és amikor megpuhult a hús, eltávolítjuk a sütőzacskót. A tepsibe rakjuk a maradék gesztenyét meg birsalmát, és bő fél óra alatt pirosra, ropogósra sütjük a kacsát.

Birsalmás, gesztenyés kacsasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszcsókos nyuszifészek
Kókuszcsókos nyuszifészek

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, béleljünk ki egy sütőlapot zsírpapírral. Egy nagy tálban keverjük össze a sűrített tejet, a tojásfehérjét, a vaníliát, a citromlevet és a sót. Adj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kijevi csirkegolyók
Kijevi csirkegolyók

Főpróba karácsony előtt: 7 fejedelmi húsétel http://receptneked.hu/cikkek/foproba-karacsony-elott-7-fejedelmi-husetel/

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Ropogós morzsakéregben sült ünnepi lazac
Ropogós morzsakéregben sült ünnepi lazac

A lazacot sózzuk, borsozzuk. Az olajos magvakat késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt, a reszelt citromhéjat, a durvára aprított petrezselymet és az egészet durvára aprítj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk