Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Birsalmás, gesztenyés kacsasült


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 egész pecsenyekacsa
4 birsalma
20 dkg hámozott egész gesztenye
só,
sütőzacskó

Elkészítés:


Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalma magházát, szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba tesszük, amelyet lezárunk, és tepsibe helyezünk. Néhány helyen késsel megszurkáljuk a zacskót, hogy távozhasson belőle a sütés közben keletkező gőz. Forró sütőben 1,5-2 órán át sütjük, közben hústűvel ellenőrizzük, és amikor megpuhult a hús, eltávolítjuk a sütőzacskót. A tepsibe rakjuk a maradék gesztenyét meg birsalmát, és bő fél óra alatt pirosra, ropogósra sütjük a kacsát.

Birsalmás, gesztenyés kacsasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zabkeksz csokoládédarabkákkal
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Zabkeksz csokoládédarabkákkal

A puha vajat a cukorral robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és sóval. A vajas részhez fakanállal hozzáad...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis túrótorta, sütés nélkül
Csokis túrótorta, sütés nélkül

A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljá...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Évi féle szerelmeslevél
Évi féle szerelmeslevél

A lisztet tálba szitálom, nagy lyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd az 7 tojás sárgájával tésztává gyúrom. A tésztából nagyjából 1½ cm á...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal és almával töltött pulykamell
Sajttal és almával töltött pulykamell

1.) A húst megmossuk, felül egyik oldalon bevágjuk, majd alul a másik oldalon bevágjuk, hogy lappá nyithassuk. Besózzuk, borsozzuk, jól bekenjük zúzott fokhagymával. 1 nap...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk