1 egész pecsenyekacsa
4 birsalma
20 dkg hámozott egész gesztenye
só,
sütőzacskó
Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalma magházát, szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba tesszük, amelyet lezárunk, és tepsibe helyezünk. Néhány helyen késsel megszurkáljuk a zacskót, hogy távozhasson belőle a sütés közben keletkező gőz. Forró sütőben 1,5-2 órán át sütjük, közben hústűvel ellenőrizzük, és amikor megpuhult a hús, eltávolítjuk a sütőzacskót. A tepsibe rakjuk a maradék gesztenyét meg birsalmát, és bő fél óra alatt pirosra, ropogósra sütjük a kacsát.
1. A tésztához a tejfölt, az ugyanazzal a pohárral mért zsírt, a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk, belemorzsoljuk az élesztőt (elkeverjük, feloldjuk benne...
Elkészítési idő: 50 percNagy tálba tesszük a száraz hozzávalókat (liszt, porcukor, fűszer, szódabikarbóna). Felmelegítjük a mézet a zsírral egy lábosban, majd amikor már jól összeolvadtak, akkor hozzáöntj...
Elkészítési idő: 2 óraA töltelék összeállításával kezdjük. A hozzávalók keverjük össze jó alaposan, majd öntsük nyakon a forró, de nem forralt tejjel. Tegyük félre, hogy kihűljön egy kicsit. Ennyi tölte...
Elkészítési idő: 60 perc