1 egész pecsenyekacsa
4 birsalma
20 dkg hámozott egész gesztenye
só,
sütőzacskó
Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalma magházát, szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba tesszük, amelyet lezárunk, és tepsibe helyezünk. Néhány helyen késsel megszurkáljuk a zacskót, hogy távozhasson belőle a sütés közben keletkező gőz. Forró sütőben 1,5-2 órán át sütjük, közben hústűvel ellenőrizzük, és amikor megpuhult a hús, eltávolítjuk a sütőzacskót. A tepsibe rakjuk a maradék gesztenyét meg birsalmát, és bő fél óra alatt pirosra, ropogósra sütjük a kacsát.
A puha vajat a cukorral robotgéppel felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és sóval. A vajas részhez fakanállal hozzáad...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA lisztet tálba szitálom, nagy lyukú reszelőn belereszelem a hideg vajat. Gyors mozdulatokkal elmorzsolom, majd az 7 tojás sárgájával tésztává gyúrom. A tésztából nagyjából 1½ cm á...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű1.) A húst megmossuk, felül egyik oldalon bevágjuk, majd alul a másik oldalon bevágjuk, hogy lappá nyithassuk. Besózzuk, borsozzuk, jól bekenjük zúzott fokhagymával. 1 nap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű