MÉRCE: 2,5 dl-es bögre !
2 bögre kerek szemű rizs
3 bögre tej
3 bögre forró víz
1/2 bögre (nyírfa)cukor
2 evőkanál kukoricakeményítő vagy vaníliás pudingpor
3 tojás
1 vaníliarúd
1/2 citrom reszelt héja
2 bögre megtisztított, feldarabolt gyümölcs
A rizst a vízzel leöntve, kis lángon, gyakran megkeverve főzni kezdjük. Amikor a vizet már nagyjából beszívta, hozzáadjuk a tejet és a hosszában felhasított vaníliarudat. Újraforrástól számítva 10 perc múlva megcukrozzuk, letakarjuk, majd a tűzről levéve 15-20 percig állni hagyjuk. Miután kihűlt, eltávolítjuk belőle a vaníliarudat. Belekeverjük a citromhéjat, a keményítőt és a tojások sárgáját, hozzáforgatjuk a tojásfehérjéből vert kemény habot. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy piteformába öntjük, a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett gyümölcsöt. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. Tálaláskor kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöt, illetve gyümölcs- vagy vaníliaöntetet.
tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és kb 30 grammos ovális formákra alakítjuk a darabokat. A tepsibe ne rakjuk szorosan egymás mellé őket, mert megnőnek kissé. 180 fokon, 15 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a száraz hozzávalókat, majd adjuk hozzá a felvert tojást és a tejet, kavarjuk jól össze. Adjuk hozzá a reszelt almát és még egyszer kavarjuk át. Forrósítsunk fel egy...
Elkészítési idő: 30 PERC Nehézség: KönnyűA tojás sárgáját kihabosítjuk 50 g porcukorral. A tojás fehérjét a maradék 50 g porcukorral nem túl kemény habbá verjük. A két tojáshabot óvatosan összekeverjük, majd beleforgatj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő fut, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy kicsit megmelegítünk, ho...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehéz