Családireceptkönyv.hu

Boros marhatokány


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50-60 dkg marhalábszár,
2 dl száraz vörösbor,
3 evőkanál olaj,
1 dl tejföl,
1 teáskanál liszt,
1 összetört szegfűszeg,
1-1 késhegynyi őrölt gyömbérpor,
őrölt csípős paprika,
só és őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés:


A marhahúst lehártyázom, a felesleges zsírt levágom róla, majd vékony, hosszú csíkokra vágom. A felforrósított olajon, erős lángon lepirítom.
Felöntöm a vörösborral, megsózom, rászórom a fűszereket és fedő alatt, elfőtt levét apránként pótolva (vízzel vagy vízzel hígított borral), puhára párolom. A liszttel elkevert tejföllel besűrítem, felforralom és pirított tarhonyával kínálom.

Boros marhatokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar PadThai tészta marhahússal
PadThai tészta marhahússal

Tészta: kifőzzük a rizstésztát. Palacsintasütőben vagy kis serpenyőben kevés olajon a felvert tojásból lepényt készítünk, majd deszkára tesszük hűlni és utána vékony csíkokra vágju...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Carbonnade marhahúsból
Carbonnade marhahúsból

Carbonnade marhahúsbólA (sovány) húst kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk, a fokhagymát összetörjük. Előmelegítjük a sütőt 150° C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat). Egy nagy se...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bibimbap marhahússal (Hervé receptje)
Bibimbap marhahússal (Hervé receptje)

Főzze meg a rizst ( 1 egység rizshez 2 egységnyi vízzel) : 10 percig erős lángon, majd további 10 percig lefedve, levéve a tűzről. Készítse el a pácot: Keverje el a 3 ek cukrot 3...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk