2-3 cső csemegekurkorica
1 csokor újhagyma
2-3 szál zeller
2 cm friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
fél chilipaprika
2-3 ek világos szójaszósz
1 tk barnacukor
1-2 ek szezámolaj
olaj
1 db csirkemell
Tálaláshoz:
20 dkg főtt rizs
A kukoricaszemeket egy éles késsel lefejtjük a kukorica csövéről úgy, hogy egy mély tányérba állítjuk, így nem ugrálnak el a szemek mindenfelé.
A csokor újhagymát is felkarikázzuk, a zöld végét félretesszük. A zellerszárakat is felvágjuk.
A csirkemellfilét felkockázzuk, enyhén sózzuk és borsozzuk. A felforrósított serpenyőbe olajat öntünk és lepirítjuk benne a csirkemelldarabkákat. Ez nagyon hamar, nagyjából 2-3 perc alatt elkészül.
Mikor a csirke már pirul, jöhet hozzá a zeller, az újhagyma. Állandó rázogatás mellett tovább pirítjuk. Belereszeljük a gyömbért.
Közben elkészítjük az öntetet: szójaszósz, szezámolaj és barnacukor .Elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon, majd belereszeljük a fokhagymát is.
A kukoricát is a serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott chilit is és ráöntjük a szójaszószos öntetet. Pár percig még sütjük az egészet.
Tálaláskor natúr, főtt rizzsel kínáljuk és az újhagyma felkarikázott zöld szárával díszítjük.
A paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitottam, kiklopfoltam szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórtam. A hússzeleteket kiolajozot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeleteljük és átkenjük sóval, borssal, kevés olajban megsütjük, majd félretesszük. A zöldségeket megtisztítjuk, felszeleteljük és kevés olajban dinsztelni kezdjük. Egy k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA snidlinget, a jalapenot, a paradicsomot és a bacont apróra vágjuk. A bacont lepirítjuk, leszűrjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, jal...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Papírtörlőn szárazra töröljük, és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon elősütjük. A cukkinit és a para...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű