2-3 cső csemegekurkorica
1 csokor újhagyma
2-3 szál zeller
2 cm friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
fél chilipaprika
2-3 ek világos szójaszósz
1 tk barnacukor
1-2 ek szezámolaj
olaj
1 db csirkemell
Tálaláshoz:
20 dkg főtt rizs
A kukoricaszemeket egy éles késsel lefejtjük a kukorica csövéről úgy, hogy egy mély tányérba állítjuk, így nem ugrálnak el a szemek mindenfelé.
A csokor újhagymát is felkarikázzuk, a zöld végét félretesszük. A zellerszárakat is felvágjuk.
A csirkemellfilét felkockázzuk, enyhén sózzuk és borsozzuk. A felforrósított serpenyőbe olajat öntünk és lepirítjuk benne a csirkemelldarabkákat. Ez nagyon hamar, nagyjából 2-3 perc alatt elkészül.
Mikor a csirke már pirul, jöhet hozzá a zeller, az újhagyma. Állandó rázogatás mellett tovább pirítjuk. Belereszeljük a gyömbért.
Közben elkészítjük az öntetet: szójaszósz, szezámolaj és barnacukor .Elkeverjük, hogy a cukor feloldódjon, majd belereszeljük a fokhagymát is.
A kukoricát is a serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a felkarikázott chilit is és ráöntjük a szójaszószos öntetet. Pár percig még sütjük az egészet.
Tálaláskor natúr, főtt rizzsel kínáljuk és az újhagyma felkarikázott zöld szárával díszítjük.
A csirkemellet alaposan megmossuk és megszárítjuk. A grillserpenyőt kevés vajjal vagy olívaolajjal megkenjük, majd a csirkemelleket minden oldalról hirtelen megpirítjuk (oldalankén...
Elkészítési idő:Elkészítése: A hagymát, a zellert és a répát megtisztítjuk és felszeleteljük, egy kevés olajban a gombával együtt 2-3 percig dinszteljük, majd felöntjük vízzel és fűszerezzük. Köz...
Elkészítési idő:Szétvágjuk a csirkét, megsózzuk, borsozzuk, és legalább 1 óráig állni hagyjuk. A füstölt szalonnát ledaráljuk, a vöröshagymát lereszeljük, és összekeverjük a szalonnával. A csirked...
Elkészítési idő: