60 dkg liszt
40 dkg vaj
20 dkg porcukor
15 dkg lekvár
2 db tojássárga
1 db citrom
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, majd rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. A kezeddel morzsold össze, és mehet hozzá a citrom reszelt héja. Dolgozd hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliát, és facsard hozzá fél citrom levét. Gyúrd a tésztát egyneművé, majd formázz belőle egy gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen három-négy milliméter vastagságúra, majd tetszőleges formájú szaggatóval szúrd ki. Rakd a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt. Ha kihűlnek a linzerek, ragaszd össze lekvárral, és szórd meg porcukorral.
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és összemorzsoljuk a vajjal, majd hozzágyúrjuk a többi hozzávalót. Addig míg a töltelék el nem készül hűtőbe rakjuk. A hozzávalókat összekeve...
Elkészítési idő:A lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzákeverjük a porcukrot, a sütőport és a darált diót. Végül gyors mozdulatokkal összedolgozzuk a puha margarinnal. Folpackba csomagolva legalá...
Elkészítési idő: 180 perc