60 dkg liszt
40 dkg vaj
20 dkg porcukor
15 dkg lekvár
2 db tojássárga
1 db citrom
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
A lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a sütőport, majd rakd hozzá a kis darabokra vágott vajat. A kezeddel morzsold össze, és mehet hozzá a citrom reszelt héja. Dolgozd hozzá a tojássárgáját, a cukrot, a vaníliát, és facsard hozzá fél citrom levét. Gyúrd a tésztát egyneművé, majd formázz belőle egy gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen három-négy milliméter vastagságúra, majd tetszőleges formájú szaggatóval szúrd ki. Rakd a formákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 12 perc alatt. Ha kihűlnek a linzerek, ragaszd össze lekvárral, és szórd meg porcukorral.
1. A tojásokat felverjük a cukorral és az olvasztott margarinnal, majd felváltva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. 2. Kivajazott tepsibe öntjük, megszórjuk a fé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet átszitáljuk és az összes hozzávalót tésztává dagasztjuk. 2. ½ órát a hűtőben hagyjuk. 3. A tejet, cukrot és a mézet felfőzzük, a többi hozzávalót hozzáadjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a porcukrot és beletesszük a tojások sárgáját. A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A vajat felolvasztjuk. A hozzávalókból tésztát gyú...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lisztet a sóval, és az édesítőszerekkel összekeverjük. A lisztes keveréket a vajjal elmorzsoljuk. A vajas-lisztes morzsalék közepébe készítünk egy üreget és beleütjük a tojást....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű