Családireceptkönyv.hu

Csillagtök tócsni


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


♥ tócsnihoz
450 g patisszon (csillagtök)
0.5 kávéskanál só
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2.5 evőkanál búzaliszt (BL55)
0.25 teáskanál köménymag (őrölt)
0.25 teáskanál fokhagymapor
0.5 teáskanál sütőpor
♥ kisütéshez
étolaj
♥ tálaláshoz
tejföl (20%-os)

feketebors (őrölt)

Elkészítés:


Először tisztítsuk és mámozzuk meg a csillagtököt.
Vágjuk cikkekre a tököt és egy kanállal kaparjuk ki a szivacsos-magos belső részt.
Nagylyukú reszelőn reszeljük le a megtisztított tököt. A receptben szereplő tök súly erre a metisztított, lereszelt tök mennyiségre vonatkozik!
Sózzuk meg, forgassuk át és hagyjuk 10 percig állni, hogy levet eresszen.
A 10 perc elteltével nyomkodjuk ki a levét.
Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, a sütőport és a liszetet is.
Alaposan keverjük össze.
Evőkanálnyi darabokat tegyünk a 2 cm mély 180 C-os forró olajba. Mindkét oldalukat süssük szép barnára.
Sóval és borssal ízesített tejföllel tálaljuk az elkészült csillagtök tócsnit.

Csillagtök tócsni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Töltött paradicsom - OK
Töltött paradicsom - OK

1. A paradicsomok tetejét levágjuk, belét kivájjuk. 2. Alul is levágunk belőle egy kicsit, hogy megálljanak. 3. A burgonyát megfőzzük és a burgonyanyomón a juhtúróval együt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar túrógombóc darált dióval
túrógombóc darált dióval

A túrót villával összetöröm, majd az összes hozzávalóval elkeverem. Több órára félreteszem, akár egy éjszakára a hűtőbe teszem, hogy a gríz megdagadjon benne. Vizes kézzel gombóc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Tojás krém
Tojás krém

Apróra vágni és összekeverni

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Palacsinta
Palacsinta

1. tojássárga + cukor + vaniliás cukor 2. liszt, tej, víz, só 3. felverjük a tojásfehérje habot, beleforgatjuk a tésztába 4. olaj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk