60 dkg csirkecomb
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 dkg vaj
1,5 dl víz
1 kkanál borjúalap
1 szál kapor
15 dkg tejfel
1,3 dkg mustár
1. A csirkecombokat minden oldalon sózd és borsozd. Olvaszd fel a vajat, mikor elkezd aranybarnává válni, tedd bele a csirkecombokat.
2. Lassú tűzön süsd 5 percig minden oldalon. A borjúkivonatra öntsd rá a vizet, keverd össze, majd forrald le kb harmadára.
3. Forgasd sütés közben a combokat. Ellenőrizd a combok sütését úgy hogy beleszúrsz egy tűt. A tű nyomán nem jöhet ki vér. Ha mégis, akkor a hús még nem sűlt meg, adj hozzá kevés vizet és süsd tovább.
4.Egy edényben keverd össze a tejfölt és a mustárt.
5. Ha megsültek a combok, öntsd rá a mustárral elkevert tejfelt és lassú tűzön hagyd besűrűsödni. Amikor besűrűsödött, vedd ki a combokat és tartsd melegen.
6. Az edényben maradt szószt botmixerrel forgasd kb 30 mp-ig, amig homogénné válik: ezután öntsd a combokra, díszítsd egy ágacska kaporral és tálald.
Hagymát olajon megpirítunk, sorban beletesszük az apróra vágott zöldségeket. Felöntjük, és puhára főzzük. Tejfölt, tejszínt, lisztet simára keverünk, összefőzzük a többivel. A hú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mellfiléket lapjában bevágjuk, kinyitjuk, egy kicsit megütögetjük, de nem kell kiklopfolni. Sózzuk, borsozzuk, legalább 1 órát pihentetjük. 1 evőkanál olajon megdinszteljük a pór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt kikeverem a zúzott fokhagymával és a reszelt füstölt sajttal. A lisztet összekeverem a fűszerpaprikával, sóval és frissen őrölt tarka borssal. A csirkemellett felszel...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA zsemléket tejben áztattam, majd kifacsartam. A megtisztított májat botmixerrel pürésítettem, a többi hozzávalókkal kikevertem, egy kevés zsemlemorzsát adtam hozzá és olajjal kike...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű