4 evőkanál étolaj
2 közepes fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csapott mokkáskanál só
3 csipet fehérbors (őrölt)
0.5 csapott mokkáskanál köménymag (őrölt)
1 evőkanál pirospaprika (őrölt)
100 ml víz
500 g csirkemell filé
0.5 db paradicsom
0.5 db paprika - TV
1 db babérlevél (friss, vagy szárított)
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymát lereszeljük. Elkezdjük dinsztelni az étolajon, majd sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel. Természetesen az ízesítés csak irányadó, mindenki a saját ízlése szerint használja a sót és a fűszereket.
Amikor a hagyma megpuhult, lehúzzuk a tűzről, felöntjük vízzel majd megszórjuk pirospaprikával.
A csirkemellet falatnyi kockára vágjuk, majd a pörköltalaphoz adjuk. Beletesszük a nagy kockára vágott paradicsomot, a paprikát és a babérlevelet. Felöntjük vízzel, majd alaposan összekeverjük.
Közepes lángon addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ha a végén soknak találjuk a levét, magas lángon piríthatjuk.
300 gramm sült csirkemellet 300 gramm főtt karfiolt leturmixoltam összekevertem egy tojás és egy kevés tejföl keverékével, muffin formába szedtem megszórtam reszelt zsírszegény tr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét mosd meg jó alaposan, csepegtesd le. Ha szükséges, a maradék pihéket távolítsd el, és papírtörlővel töröld szárazra. Belülről sózd meg, rakd az üregbe a citromot. A vajat...
Elkészítési idő: 105 Nehézség: Közepes1. A pulykahúst felszeleteljük. Megkenjük gyömbér, méz és citromlé keverékével, és a szeleteket egymásra téve, 1 napig a hűtőben érleljük. 2. Utána a szeleteket jól kiverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csirkemellet felkockázom,olajon fehéredésig pirítom. A bunda hozzávalóit egy tálba rakom csomómentesre keverem.A víz menyisége a tojás méretétől függően változhat. Elég sűrű le...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz